PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAN presenta quatre candidats a les beques COI

Els germans Lomero, Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó han estat els escollits

Per El Periòdic

Bernat i Tomàs Lomero (esquerra) i Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó (dreta).
Bernat i Tomàs Lomero (esquerra) i Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó (dreta). | FAN

La Federació Andorrana de Natació (FAN), mitjançant la seva comissió tècnica, va presentar aquest passat dimecres, en format digital i també físic, les candidatures de quatre nedadors (Bernat Lomero, Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Nàdia Tudó) per aspirar a rebre les Beques de Solidaritat Olímpica que ofereix el Comitè Olímpic Internacional (COI). La totalitat de la documentació es va entregar al Comitè Olímpic Andorrà (COA), que serà l’entitat encarregada d’escollir entre tots els candidats de les distintes federacions del país, abans d’enviar la decisió a Solidaritat Olímpica, qui serà la que decidirà els esportistes que rebin la beca, vàlida per al període 2021-2024.


Segons va comunicar la FAN, «vist que l’argument perquè cap nedador pogués representar a Andorra en els passats JJOO de Tòquio 2020 era no haver estat triat dintre dels esportistes que rebien l’esmentadabeca del COI, aquest cop la federació, mitjançant aquesta petició, fa un pas més perquè la natació andorrana pugui estar representada en els propers Jocs, a París 2024». 


El president de la FAN, Joan Clotet, va declarar que «la natació andorrana està en plena evolució, i ho certifica que presentem quatre propostes per rebre la beca de Solidaritat Olímpica». Clotet espera que el COA «faci una anàlisi acurada de les candidatures» i expressa el seu convenciment que algun dels atletes presentats podrà obtenir aquesta ajuda, que permetria preparar-se amb més opcions de cara a la classificació pels propers JJOO de París. Cal recordar que l’entitat olímpica andorrana va descartar la participació de cap nedador del país, enviant finalment dos esportistes a Tòquio, Mònica Doria i Pol Moya, dels quatre que haguessin pogut representar el Principat en l’esdeveniment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT