PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘Job Meeting’ apropa treballadors i empreses

El sector de la neu i els transportistes han près part activament

Per El Periòdic

Projecció de la jornada ‘Job Meeting’ al Centre de Formació Professional.
Projecció de la jornada ‘Job Meeting’ al Centre de Formació Professional. | ANA / M. P.

Una seixantena de persones es van apropar ahir al Centre de Formació Professional d’Aixovall per participar en el Job Meeting, una jornada organitzada pel Servei d’Ocupació que tenia com a objectiu posar en contacte treballadors i empreses de diferents sectors que cerquen personal de cara a la temporada d’hivern. El secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, va destacar que iniciatives d’aquesta mena són «importantíssimes», ja que esdevé una manera perquè «interactuïn dos agents principals de l’àmbit laboral com són les empreses que busquen treballadors i les persones inscrites en el Servei d’Ocupació», però també perquè «venim d’un període postpandèmic que ha tingut un impacte en el nombre de persones inscrites al servei» i, per tant, «aquesta és la millor manera d’intentar donar-los sortida».

Bartolomé va confessar que «tots els indicadors fan preveure que aquesta temporada d’hivern pot ser molt bona» i, aquest fet, «genera la necessitat de cobrir llocs de treball per part de totes les empreses implicades en el món de la neu i del turisme en general». Malgrat que en un inici es demanava als interessats el requisit d’estar inscrits al Servei d’Ocupació, el secretari d’Estat va posar en relleu que també van aparèixer persones no inscrites, per la qual cosa es tracta d’un acte que es va obrir a tot aquell que es va presentar.

A banda dels sectors vinculats pròpiament a la neu, també hi van prendre part d’altres com grans magatzems, cadenes de perfumeries o empreses de transports. Posteriorment es va produir un primer contacte entre empresa i treballador, què és «més personal i directe», i que va servir per veure si el currículum i el perfil de la persona s’adaptava al lloc de treball. Aquest contacte, per tant, «pot desembocar ràpidament en tancar un acord i planificar una incorporació a curt o mitjà termini», va afegir Bartolomé.
D’altra banda, la responsable d’Ski Andorra, Montse Guerrero, va explicar que s’esperaven els mateixos temporers que la temporada 2019-2020, amb l’arribada d’entre 2.000 i 2.300 treballadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT