PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cultura reprèn els treballs de restauració a Ràdio Andorra

La feina se centrarà en els emissors i els aparells essencials

Per El Periòdic

Edifici de Ràdio Andorra.
Edifici de Ràdio Andorra. | MARICEL BLANCH

El Govern va aprovar ahir a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la licitació per a la represa dels treballs de restauració i conservació dels emissors i altres aparells de Ràdio Andorra. Amb la licitació dels treballs el Departament de Patrimoni Cultural vol reprendre la restauració dels emissors i altres aparells de Ràdio Andorra que es va haver d’aturar amb la identificació d’amiant en molts indrets de les instal·lacions.


L’actuació permetrà deixar en bones condicions de conservació i estètiques les parts més visibles i interessants de les instal·lacions de la primera planta. Un altre dels objectius a complir és protegir elements del patrimoni radiofònic, com ara les vàlvules de mercuri que es troben en els rectificadors de corrent. Aquestes làmpades gegants són elements rars (se’n conserven poques al món) que cal protegir convenientment per salvaguardar la seva integritat.
De forma general les intervencions de conservació/restauració concerneixen la neteja d’elements (incrustacions i oxidacions, la inhibició dels òxids, la restauració/protecció de gàbies, els treballs de serralleria i pintura, etc.). 
El plec de bases es pot descarregar gratuïtament des dels webs www.tramits.ad i www.e-tramits.ad o es pot recollir al Servei de Tràmits de la planta baixa de l’edifici Administratiu del Govern. Les empreses interessades tenen temps fins al pròxim 25 de novembre per lliurar les ofertes.
 
Territori / El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, els treballs per dur a terme el desplaçament i canvi de l’estació transformadora de l’edifici de Sud Ràdio. Actualment les instal·lacions del centre emissor de Sud Ràdio (emissores, equips de potència i transformadors) es troben connectats a l’alimentació elèctrica, però degut a les feines que ara s’encetaran per la descontaminació d’amiant, és necessari procedir a desconnectar-los. Les obres i els treballs, els quals han estat adjudicats a les Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) per un import total de 25.889,33 euros, tenen per objectiu mantenir el servei que ja es dona dels equips de comunicació d’Andorra Telecom, conformats per les antenes de telefonia mòbil i TETRA (Trans-European Trunked Radio) a l’estació meteorològica i la balisa de seguretat situada al cap de l’antena. Per tal de dur-ho a terme, cal procedir a la instal·lació d’un nou transformador que pugui oferir servei a l’edifici de Sud Ràdio. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT