PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els alumnes de l’escola francesa d’Ordino visiten el comú

Els estudiants han ocupat la sala del consell del comú i han visitat l’edifici

Per El Periòdic

Els alumnes amb els cònsols, Josep Àngel Mortés i Eva Choy.
Els alumnes amb els cònsols, Josep Àngel Mortés i Eva Choy. | ANA/ M.F.

Una quarantena d’alumnes de CM2 de l’escola francesa d’Ordino van visitar aquest dimecres al matí el comú, on van estar rebuts pels cònsols, Josep Àngel Mortés i Eva Choy. Durant la seva visita, que es va fer en dos grups, els estudiants van poder conèixer de primera mà com funciona el comú, els diferents departaments que l’integren i fins i tot qüestions relacionades amb el sistema electoral.


Mortés i Choy van respondre les preguntes que els van formular els estudiants durant la seva estada a casa comuna. Així, els joves alumnes van mostrar la seva curiositat sobre aspectes com quina és la feina que més els agrada. El cònsol major els va explicar que el que més li agrada és allò que es fa «fora del despatx», ja que és parlant amb els ciutadans on es copsa les seves inquietuds. Choy ha coincidit amb Mortés i també va explicar als alumnes que hi ha ciutadans que visiten els cònsols a casa comuna. En canvi, la feina que no els agrada és «quan ve un ciutadà a demanar alguna cosa i li has de respondre que no es pot», sigui per manca de pressupost o perquè legalment no té cabuda, els va explicar Mortés. Els estudiants també es van interessar a saber quin és el projecte que els mandataris comunals consideren més important i, tot i que Mortés va respondre que «tots ho són»,va destacar el projecte d’externalització d’Arcalís. 


Al seu torn, Choy va subratllar la declaració de reserva de la biosfera. Quantes hores treballen o què els agrada fer en el temps lliure, dues qüestions a les quals els cònsols van contestar que «no hi ha horaris», ja que s’és cònsol «les 24 hores» i compartir el temps amb la família, han estat altres de les preguntes formulades als dos mandataris comunals. Després d’atendre les qüestions dels estudiants a la sala del consell de comú, es va fer una visita pels diferents serveis comunals i fins i tot a l’antiga casa comuna, on els infants han pogut veure on es feien antigament els consells de comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT