Ensopec a Rússia

El MoraBanc cau davant el Lokomotiv Kuban després de fer un partit gris, però amb un bon darrer quart

Per David Sansaloni

Olumuyiwa intenta frenar l’entrada cap a la cistella de Motley durant el partit d’ahir. | EuroCup

El MoraBanc no va poder començar amb victòria la seva marxa a l’EuroCup en perdre ahir al Basket Hall de Krasnodar davant el Lokomotiv Kuban per 93-82, en un partit generalment gris per als d’Ibon Navarro, que van intentar reaccionar realitzant un bon últim quart, però ja va ser massa tard per salvar les diferències.

Els russos van sortir com una piconadora, amb un Jonayhan Motley molt encertat sota la cistella, acompanyat per Darius Thompson, també molt efectiu en el tirs de dos punts i els tirs lliures, que no va fallar en cap ocasió (8/8 i 4/4 respectivament). En el primer quart, el Lokomotiv no va trobar oposició del MoraBanc, i va començar a encistellar de manera molt senzilla, que era un dels aspectes en què va fer incís l’entrenador tricolor, Ibon Navarro. La jugada clau per deixar entreveure el desori en defensa dels andorrans va ser una penetració de Thompson, absolutament sol, que va acabar amb una esmaixada. Tanmateix, amb el caràcter i els gestos dels jugadors es notava la diferència d’intensitat, que va semblar molt similar al que es pot veure a l’NBA. Per la part tricolor, no va haver-hi cap destacat en els primers minuts, amb un Amine Noua que res va veure amb el de la setmana passada, i on l’únic que semblava saber quin ritme s’havia de mostrar era Gal Mekel, que va intentar prendre les regnes de l’organització davant les baixes de Clevin Hanna, Sergi Garcia, i amb Codi Miller-Mc Intyre desaparegut.

Els de Krasnodar sols van haver de fer una personal en el primer quart, que també reflectia la poca intensitat dels del Principat, mentre que a les acaballes la bona actuació de Moussa Diagne i el mateix Mekel van servir per retallar distàncies en el marcador (25-17).

Ja en el segon quart, els andorrans van aconseguir situar-se a sis punts gràcies a l’encert exterior de Mario Nakic, però l’intercanvi de copa no va afavorir els tricolor, que van rebre una nova embranzida dels locals, que quan situaven el quintet de gala sobre el parquet eren completament imparables. Motley va seguir desenvolupant el seu joc sota la cistella, sent el pitjor enemic dels homes alts del MoraBanc i fent que el joc dels russos semblés molt fàcil d’executar. Amb 19 punts es va posar l’estatunidenc abans del descans, i acabaria amb 29 i 39 de valoració, postulant-se per ser escollit MVP de la primera jornada d’Eurocup.

El lluminós va marcar 51-34 al descans, i en la represa, en la primera jugada, va quedar clar que anava a ser molt complicat canviar el guió establert: recuperació de pilota, contraatac i cistella per als locals. Drew Crawford ho va intentar, però va quedar clar que no va ser la seva millor tarda, amb un 0/3 en triples, mentre que en aquest tercer quart va arribar el primer contraatac executat a la perfecció dels homes d’Ibon Navarro. A partir d’aquest moment, punt d’inflexió, on cap dels dos equips va aconseguir anotar en una bona estona, però, això sí, l’efectivitat del Lokomotiv va seguir sent molt superior, i el partit d’anada i tornada va acabar beneficiant els russos. Un 2+1 de Paulí a passada aèria de Diagne, i el primer triple de Morgan van retallar una mica la distància abans d’enfrontar l’últim període (72-49).

Quan tot semblava perdut, amb un MoraBanc molt gris durant 30 dels 40 minuts totals, els tricolor van començar a encadenar jugades senzilles que es van traduir en punts, amb Miller-McIntyre tornant a ser ell, realitzant combinacions d’allò més efectives amb Víctor Arteaga, que va ser implacable a la pintura. No obstant això, aquesta reacció va arribar quan faltaven cinc minuts perquè el cronòmetre dictaminés que no hi havia temps per a més.

Pocs minuts abans, els jugadors del Lokomotiv semblaven tranquils, somrients, en veure que el duel no se’ls podia escapar, jugant amb calma i tranquil·litat, abandonant per complet el joc frenètic dels primers períodes. Davant l’allau tricolor, aprofitant aquest mateix context, l’entrenador dels de Krasnodar, Evgeny Pahutin, va haver de demanar el temps mort i donar un toc d’atenció als seus homes, donant entrada a les estrelles. Els andorrans, que durant el partit es van veure amb una diferència màxima de 28 punts a baix, es van posar a tan sols 10 punts, fent somiar a l’aficionat amb una possible remuntada èpica, però malauradament ja va ser massa tard i amb el 93-82 al marcador el comptador de temps va arribar a zero, certificant la primera derrota del MoraBanc en aquesta nova EuroCup.

Sense temps per relaxar-se, ni gairebé digerir aquest resultat, el MoraBanc torna al país per preparar el duel davant el València Basket d’aquest dissabte, a partir de les 20.45 al Poliesportiu. Un altre escull d’alt nivell per als tricolor, que hauran de tornar a posar el xip de la Lliga Endesa i deixar enrere aquesta derrota. Els valencians arribaran al Principat amb tres victòries i tres derrotes a l’ACB, però amb la seva primera victòria a l’EuroCup aconseguida el dimarts davant el Promitheas Patras amb un resultat molt similar que el del MoraBanc, però a la inversa (92-82) assolit a La Fonteta amb un gran Louis Labeyrie.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«No hem estat a l’altura del partit»

Ibon Navarro va tenir clar que l’equip no va sortir com ho hauria d’haver fet, declarant que «no hem estat a l’altura del partit». Per al tècnic basc als jugadors els va faltar «energia i la intensitat que havíem mostrat en els últims partits». Arran dels integrants del Lokomotiv i la seva presència al parquet, Navarro va recalcar que «quan han estat els millors jugadors d’ells a la pista han estirat molt la diferència en el marcador».

Les claus

Thompson i Motley: Els estatunidencs van ser un autèntic maldecap per a la defensa tricolor i es van tirar el seu equip a l’esquena.

Cistelles fàcils: El Lokomotiv va disposar de massa cistelles fàcils, que sumades a les errades del MoraBanc van ajudar a eixamplar el marcador.

Tirs exteriors: L’encert que van tenir els andorrans el cap de setmana passat no el van tenir ahir, amb Noua, Crawford i Morgan despareguts.

L’últim període: El MoraBanc va fer tres quarts on no van tenir cap opció, i un darrer quart que va incitar a somiar, sent igualment massa tard.