PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra haurà de pagar 218.212 euros a l'expresident Lluís España

El club queda obligat pel Tribunal Superior a desembossar la quantia en un període màxim de 13 dies

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta, Santiago Martín, Lluís España, Bruno Bartolomé i Alfredo Zunzarren, en l’assemblea general de l’FC Andorra, l’octubre del 2015.
D’esquerra a dreta, Santiago Martín, Lluís España, Bruno Bartolomé i Alfredo Zunzarren, en l’assemblea general de l’FC Andorra, l’octubre del 2015. | ÀLEX LARA

L’FC Andorra haurà d’abonar 218.212 euros a l’expresident Lluís España en un període màxim de 13 dies, a comptar des d’aquest mateix dimercres. D’aquesta manera va quedar constància en un requeriment del saig que va publicar ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).


Cal recordar que España va interposar dues demandes al club tricolor després de deixar la presidència: una per cobrar els desplaçaments realitzats per la seva empresa de transports (Viatges Espanya), i l’altra per posar diners pròpis per ajudar l’entitat. Tot i que el president d’aleshores, Albert Ferré, ho va negar assegurant que no hi havia «cap comprovant que ho demostrés», la justícia va donar la raó a España el juny del 2020, i posteriorment el Tribunal Superior va confirmar la sentència, poc temps després. L’actual dirigent del club, Ferran Vilaseca, ja es troba al corrent de la situació, i s’haurà de veure si hi ha alguna repercussió pel que fa a l’FC Andorra, ja que es tracta d’una quantitat que potser no estava establerta en l’organització econòmica del període 2021-2022.


Des del club no s’ha volgut fer cap declaració al respecte, i es va comunicar que «s’estudiarà la situació», per determinar si serà necessari alguna mena d’aclariment, ja sigui cap als mitjans de comunicació o cap als mateixos aficionats o socis. Segons el saig, «transcorreguts els 13 dies abans esmentats, sense haver procedit al pagament de l’import total del deute objecte de la present execució, es procedirà a travar embargament sobre els béns i drets de la persona embargada en la forma descrita en l’article 108, de la Llei de bases de l’ordenament tributari», mentre s’afegia la verificació de la notificació a Vilaseca «havent resultat infructuosa la comunicació efectuada al domicili social que consta inscrit al Registre de Societats del Govern d’Andorra». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT