PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra cau amb bona cara en el seu debut internacional

Les noies de Jose Martín preparen el partit de divendres contra Albània

Per David Sansaloni

Laia Sin intenta una jugada davant Reidford en el partit d’ahir.
Laia Sin intenta una jugada davant Reidford en el partit d’ahir. | Xavi Miró / FAF

La selecció femenina sub-19 va materialitzar ahir el seu debut oficial en competició internacional en el partit que va enfrontar les del Principat amb el combinat de Gal·les a l’Estadi Nacional, en el primer duel dels tres que es disputaran els pròxims dies referents a la fase classificatòria per a l’Europeu de la República Txeca el 2022.


El partit no va poder començar amb més igualtat, i és que tot i ser la primera vegada que moltes jugadores tricolor es veien en aquesta mena d’escenari, no van perdre la iniciativa i no van témer les seves rivals. Tant va ser així que va ser Andorra qui va tenir la primera oportunitat per obrir el marcador gràcies a una bona passada de Maria Da Cruz que no va recollir per poc Zoe Montero, que es quedava sola davant la portera gal·lesa. No obstant això, el conjunt visitant comptava amb jugadores de molt de nivell, militants en els millors equips d’Anglaterra, com el Manchester United, Manchester City o Arsenal. El físic es va notar en molts moments, i va ser la central de més envergadura, Ella Hilliard, qui millor va aprofitar aquest avantatge, primer amb un fort colpeig des de lluny que va entrar fregant el travesser, establint l’1-0, i poc després mitjançant un córner, amb una rematada de cap.


Amb el 2-0 es va arribar al descans, en una primera part on va destacar la gran lluita de les andorranes, que no li van perdre el ritme al partit i que també van gaudir d’ocasions per retallar distàncies. 


Menció especial que ha de rebre Alba Isal, la portera tricolor, que va fer alçar el públic del Nacional en més d’una ocasió amb les seves aturades. Finalment, el duel es va trencar quan Mary McAteer va convertir un penal, posant el 3-0 en el lluminós, tancant una primera jornada que, tot i la derrota, va deixar bon sabor de boca en l’aficionat local. 

 

Jose Martín 'Guti' - Seleccionador sub-19 femení

«Estic molt content i orgullós del que s'ha vist avui [ahir]. Crec que és la manera com s'ha de defensar el país, i tot i els hàndicaps hem estat a l'altura d'una selecció molt superior»

«Em quedo amb l'actitud de les noies, amb com hem defensat i atacat»

«Les cames per al divendres estaran més pesades i això ens limitarà, però no ens queda altra que seguir treballant amb la mateixa il·lusió de sempre»

«Albània serà un rival molt diferent, molt dur, amb jugadores que van molt fort als duels i de ben segur ens posaran les coses molt difícils»

PUBLICITAT
PUBLICITAT