PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘L’Estudi’ mostra la vida d’Alfons Valdés a l’exposició ‘4 replans’

L’acte consisteix en un recorregut inèdit per la vida de l’artista

Per El Periòdic

L’artista Alfons Valdés.
L’artista Alfons Valdés. | ANA / M. P.

Després de la seva darrera mostra individual el 2013, l’artista Alfons Valdés torna a exposar les seves obres en solitari a l’edifici sociocultural L’Estudi i esdevé el segon pintor que ho fa en el marc del programa d’exposicions de La Capsa de les Valls del Nord, prenent així el relleu a l’exalumna Rosa Mari Rosell. La inauguració va tenir lloc ahir a la tarda i es podrà visitar fins al proper 18 de novembre.

Segons va indicar Valdés, l’exposició vertical  4 replans és una mostra inèdita que explica la seva infància a Barcelona i la seva descoberta de la natura quan arriba Andorra, i així es pot comprovar gràcies a la incorporació d’elements com el riu o colors com el blau, el groc o el verd intens dels camps en les seves obres.

Els quadres fan una transició progressiva des de la foscor fins als colors més vius, representant com era la seva llar a la capital catalana i com va enriquir-se de coneixement i saviesa quan va arribar al Principat d’Andorra, on va aprendre multitud de tècniques pictòriques de la mà de Sergi Mas entre els anys 1985 i 1987.
Així doncs, l’exposició ve definida per l’esperit de la filosofia taoista i el total respecte per la natura.
A l’exposició  es poden trobar una trentena d’obres abstractes repartides entre pintures i objectes de la seva col·lecció. Totes elles estan a la venda i, per adquirir-les, la gestió s’ha de dur a terme mitjançant la direcció de La Capsa, qui posa en contacte els compradors amb l’artista per acordar la transacció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT