PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 29 casos nous durant el cap de setmana

Hi ha 17 aules sota vigilància, quatre més que divendres passat

Per El Periòdic

La realització d’un test ràpid.
La realització d’un test ràpid. | ANA/EFE

El Govern ha detectat 29 nous positius de coronavirus al llarg del cap de setmana. Així, l’actualització epidemiològica d’aquest dilluns mostra com el nombre de casos totals des de l’inici de la pandèmia ha crescut fins als 15.367, dels quals, actualment encara resten 78 persones en actius.

Des de divendres, 20 persones han superat la malaltia, i des del Ministeri de Salut informen que ja s’han donat 15.159 altes. El nombre de defuncions fins a la data es manté en 130 i a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell no hi ha cap ingressat ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 17 aules sota vigilància activa (quatre més que en la darrera actualització), tres de total i 14 en parcial, a banda d’una aula en vigilància passiva. Finalment, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 106.135 vacunes –54.333 primeres dosis, 51.519 segones i 283 terceres–.

A escala internacional destaca que l’Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) va anunciar ahir el començament de l’avaluació de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19 per als infants d’entre 5 i 11 anys. Comirnaty, la vacuna de Pfizer-BioNTech, té actualment autorització de la Comissió Europea per a injectar-se únicament en persones majors de 12 anys des del maig passat.

Tanmateix, un estudi pilot de detecció de Covid-19 es va posar en marxa ahir l’aeroport de Brussel·les, en el qual s’utilitzaran proves PCR ultraràpides, amb les quals es prenen les mostres amb un hisop nasal i s’obtenen els resultats en menys de 15 minuts. En aquest projecte, a càrrec de la companyia d’innovació en el sector de la salut miDiagnostics, també s’assajarà con una prova basada en l’alè, segons va informar l’aeroport de Brussel·les en un comunicat. Els cicles necessaris per a la replicació de l’ADN poden dur-se a terme en aquest xip fins a 20 vegades més ràpid que en una prova PCR convencional, de manera que el temps d’espera per al resultat passa de tres hores a menys de 15 minuts.

I tot plegat mentre a Rússia creix la polèmica sobre l’augment disperat de casos, ja que, a més, és un dels països desenvolupats amb un índex més baix de persones vacunades. De fet, dissabte passat es van notificar per primera vegada des del començament de la pandèmia més d’un miler de defuncions en un dia, mentre que els contagis també van marcar un nou màxim diari en superar els 33.000 casos. En la passada jornada en tot el país es van registrar 1.002 morts per Covid-19, que van elevar a 222.315 les defuncions totals causades per aquesta malaltia, si bé les dades oficials tripliquen aquesta xifra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT