PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Fòrum vol sortir al carrer per conèixer les inquietuds dels joves

Servera apunta que les conclusions alimentaran la seva estratègia a futur

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’uns joves presents en una conferència.
Imatge d’arxiu d’uns joves presents en una conferència.

El Fòrum de la Joventut d’Andorra (FNJA) està ultimant un projecte de participació ciutadana que recorre directament als joves per conèixer les inquietuds d’aquest col·lectiu. Tal com va exposar el vocal de la taula permanent del Fòrum, Oriol Servera, el projecte que l’ens va presentar en el marc de la Taula permanent de la Joventut pretén trobar joves voluntaris que surtin al carrer per coincidir amb el grup i poder copsar de primera mà les seves necessitats. «Estem contactant les escoles perquè els joves surtin al carrer a buscar les dades de participació de la joventut», va indicar Servera, que també va afegir que «tenim una gran massa de joves: la nostra idea és que es coordinin i utilitzin l’experiència dels punts joves i els professionals de joventut per dissenyar una recerca». 

El primer objectiu del treball de camp serà «veure on són els joves ara mateix», un aspecte que també té un caràcter territorial i pot convenir en les estratègies dels comuns. Així mateix, el pla també vol concloure «quines són les temàtiques que els preocupen i amb un ordre de prioritat», així com els recursos que disposen per a donar-hi resposta. «És un projecte participatiu on cedim la totalitat del seu desenvolupament als joves», va incidir. En aquests moments, el Fòrum està tancant les converses amb els centres educatius que acullen joves a partir dels 16 anys per trobar voluntaris pel projecte i els professionals de joventut d’arreu del país. Una vegada hi hagi totes les persones que duran a terme el projecte, es farà una trobada per establir les metodologies de cara al treball al carrer, que des del FNJA es calcula que es pugui desenvolupar entre el desembre i el febrer.

D’altra banda, Servera també va recordar que el Fòrum està en un procés de transformació i que han contactat amb els diferents grups polítics per treballar una nova Llei de creació del Fòrum. En aquest sentit, el vocal va posar en relleu que el resultat d’aquesta anàlisi que volen encarregar als joves «marcarà la nostra estratègia pels pròxims quatre anys», així com pot ser «molt útil pel Pla Nacional de la Joventut». De fet, per tal de «treballar de forma eficient i sense doblar esforços», Servera es va mostrar partidari que el Fòrum s’integri en la taula permanent de la joventut, per mantenir «les aliances i les sinergies» sorgides en aquesta interacció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT