El VPC cau davant el Racing Club Salvetat Plaisance amb polèmica

L’àrbitre no assenyala una penalitat clara a favor dels tricolor que hauria suposat la victòria

Per David Sansaloni

Un instant del partit entre el VPC i el Racing Club Salvedat Plaisance.
Un instant del partit entre el VPC i el Racing Club Salvedat Plaisance. | El Periòdic

El VPC Andorra Rugby XV va perdre ahir a l’Estadi Nacional davant el Racing Club Salvetat Plaisance per 26-28, en un partit marcat per la polèmica final, que va provar els andorrans d’una jugada clau per poder capgirar el marcador i acabar guanyant de tres punts.

Pel que fa a la trobada, els homes de Jean Arnaudin van començar avançant-se en el marcador gràcies a dues penalitats convertides per Sebastián Barrera, una cap al minut 10 de partit, i l’altra al minut 21. Els visitants van reaccionar mitjançant un assaig, que els va donar els set punts i capgirar el marcador quan encara no havia passat la mitja hora de partit, però amb una altra penalitat les locals es van tornar a posar per davant en el lluminós en un duel frenètic i amb una intensitat digna de la competició. A les acaballes de la primera meitat l’intercanvi de copa va ser favorable als tricolor, que se’n van anar al descans amb un 19-10 favorable.

Va ser en el segon període on les imprecisions dels del Principat i el paper qüestionable de l’àrbitre va beneficiar en gran manera el Salvetat Plaisance. Amb una penalitat i un assaig en el minut 47 i 54 respectivament, els visitants es van tornar a posar per davant, i no es van aturar fins a eixamplar la distància de punts amb una successió de les mateixes jugades fins a arribar als 28 punts finals. Quan falten 10 minuts perquè l’àrbitre xiulés el final del partit, els andorrans van aconseguir convertir un assaig que els mantenia dintre del duel, però va ser el mateix col·legiat qui va decidir que el VPC no s’endugués la victòria en no assenyalar una penalitat clara a favor dels locals, que hagués significat l’oportunitat per materialitzar una falta i vèncer finalment de tres punts. No obstant això, i amb la decepció d’haver deixat escapar una trobada que semblava encaminada, ja no va hi haure temps per a més i el VPC haurà de buscar una nova victòria la setmana vinent fora de casa davant l’US Tarascon.

«Ens hem trobat amb un equip molt físic sobre el terreny de joc que penso que estarà a dalt en la classificació», va declarar el president del club, Gerard Giménez, mentre afegia que «és clar que teníem jugadors que arrossegaven molèsties, i això s’ha notat molt, a més de les imprecisions de la segona meitat».