PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àlex Machado arrasa en la ROK Cup Superfinal

El jove pilot de l’ACA aconsegueix el triomf en la prova disputada a Lonato

Per El Periòdic

Machado en el primer esglaó del podi de la ROK Cup Superfinal.
Machado en el primer esglaó del podi de la ROK Cup Superfinal. | FotoEsport

Àlex Machado (Valtex Racing Team) va aconseguir el triomf en el ROK Cup Superfinal 2021, disputat aquest cap de setmana en el traçat de Lonato (Itàlia). És la tercera vegada que, de manera consecutiva, el pilot de l’ACA Esport aconsegueix vèncer en el prestigiós trofeu italià catalogat, en el món del karting, com a veritable campionat del món de l’especialitat. El domini de Machado durant tot el cap de setmana va ser total, i va aconseguir vèncer en totes les mànegues en què va participar, sense perdre en cap moment la condició de líder.


En els entrenaments oficials es va poder comprovar que el treball previ havia estat molt positiu i això li va portar a marcar la pole-position amb un crono de 47»305. En aquests entrenaments, el pilot suís Lukas Muth i el lituà Adreja Vibriantyte van quedar a menys d’una dècima de l’andorrà, deixant entreveure la competitivitat de la prova. Tot i la pole aconseguida, el pilot de l’ACA Esport no va estar del tot còmode al volant del seu kart, i juntament amb els responsables del seu equip van decidir fer uns canvis amb l’objectiu de millorar encara més la competitivitat del seu vehicle.


Les tres mànegues de qualificació disputades van repetir el mateix guió: excel·lent sortida del pilot andorrà i on només van canviar els rivals, que van posar tota l’obstinació a llimar distàncies amb el tricolor, sense cap èxit. En la cursa res va canviar, es va mantenir la mateixa línia que en les mànigues de qualificació i Machado va ser l’únic líder durant les 20 voltes disputades, tot i l’esforç del britànic Elliot Shaw, que ho va intentar fins a l’últim instant de la final.


«Sempre és satisfactori pujar a l’esglaó més alt del podi, i més en una competició de tant prestigi com la ROK Cup Superfinal. Sens dubte, les sensacions són diferents de les del 2018, quan vam aconseguir el primer triomf, però guanyar sempre és motiu de satisfacció, tant per a mi com per a l’equip», va declarar el del Principat. La temporada de kàrting a Itàlia encara no ha acabat i per tant Machado seguirà lluitant, com a mínim, un mes més, ja que «ens hem de mantenir en plena forma, almenys, fins al primer cap de setmana de novembre, per a disputar amb les màximes garanties d’èxit el Trofeu delle Industrie», va dir el pilot. Els dies 6 i 7 de novembre es disputarà aquest campionat, en el mateix escenari que la ROK Cup Superfinal, és a dir, el Circuit South Garda kàrting de Lonato, a la regió de Brescia (Itàlia). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT