PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les aules sota vigilància activa per coronavirus arriben a 12

Actualment hi ha 66 casos actius, dos més que dimecres

Per El Periòdic

Una aula en el primer dia de curs escolar.
Una aula en el primer dia de curs escolar. | ANA/ A.S.

El Govern va informar ahir que la xifra total de casos de coronavirus des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins als 15.326 casos, dels quals 66, dos més que dimecres són actius. A més, a hores d’ara es registren 15.130 altes i el total de defuncions fins a la data es manté en 130, mentre que l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell segueix lliure de pacients Covid tant a planta com a l’UCI. Pel que fa a la població escolar, es va experimentar un lleuger increment respecte de les dades fetes públiques aquest pel titular de Salut, Joan Martínez Benazet. Així, les aules sota vigilància activa arriben fins a 12, cinc més que la setmana passada, de les quals una es troba confinada totalment i 11 de manera parcial. Per contra, les classes en vigilància passiva es mantenen en set. En aquest sentit, cal recordar que el ministre Benazet va anunciar durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la detecció de dos brots de coronavirus a les escoles andorranes de primera ensenyança de Sant Julià de Lòria i de la Massana que van afectar 23 persones. 
Pel que fa al pla de vacunació, l’Executiu va informar que ja s’han administrat un total de 105.982 vaccins, dels quals 54.190 són primeres dosis, 51.512 segones i 280 terceres.


D’altra banda quant a l’afectació de la Covid en l’àmbit internacional, la confederació internacional Oxfam va avisar que les retallades en els pressupostos previstos en la majoria de països de l’Àfrica Occidental amb la finalitat de recuperar les pèrdues econòmiques a conseqüència de la pandèmia, podrien desencadenar la pitjor crisi de desigualtat en dècades. «14 dels 16 països de l’Àfrica occidental tenen previst retallar els seus pressupostos nacionals en un total de 26.800 milions de dòlars en els pròxims cinc anys, amb la finalitat de compensar en part els 48.700 milions de dòlars perduts en 2020 per la pandèmia a la regió», va declarar Oxfam en un comunicat emès ahir. Finalment, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va anunciar ahir la llista de 26 experts seleccionats per formar el nou Grup Científic Assessor sobre l’Origen de Nous Patògens (SAGO). Més enllà de l’actual situació pel coronavirus, el comitè naix amb la voluntat de permanència i per convertir-se en la referència mundial sobre malalties infeccioses emergents. La primera missió serà la d’aclarir els dubtes encara per resoldre sobre l’origen de la Covid. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT