PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Punjabi és nomenada cap de l’APDA amb el vot contrari del PS

Costa defensa amb contundència la candidata, que considera «altament capacitada»

Per Lídia López

El conseller general liberal Ferran Costa
El conseller general liberal Ferran Costa | Liberals

El Consell General va aprovar ahir el nomenament de Resma Punjabi com a nova cap de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) amb els vots en contra del Partit Socialdemòcrata i l’abstenció de la consellera general no adscrita Carine Montaner. Tal com va defensar la socialdemòcrata Judith Salazar, el sentit del seu vot respon a la futura Llei de protecció de dades que està a punt de ser sotmesa a votació i pel fet que, tal com va assegurar, la candidata «no complirà els requisits establerts», a banda de criticar la «manca de consens» en la seva proposta. Així mateix, Montaner va mostrar-se en contra que la nova cap tingui un lligam polític amb el grup liberal, declarant que «penso que les nostres institucions i organismes públics han de prioritzar la meritocràcia i acabar amb l’amiguisme».

En aquest sentit, el president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, va defensar fermament les capacitats de Punjabi respecte del càrrec que ara ha de prendre, assegurant que «s’adiu perfectament a la plaça» i retraient la «simplificació malintencionada» de la seva formació i trajectòria per part d’ambdues conselleres generals, passant a anomenar el conjunt d’estudis finalitzats i en curs de la nova cap de l’APDA. Per tot, el liberal va sentenciar que «Punjabi serà una persona altament capacitada i que supera, amb escreix, les demandes que inclourà la futura llei».

Altres nomenaments

A banda de Punjabi, en la sessió d’ahir també van ser designats el president i dels membres del Tribunal de Comptes, amb Francesc d’Assís Pons a la presidència, i també Núria López i Carles Sansa; tots ells amb  22 vots a favor i quatre abstencions. També es va aprovar el nomenament del comitè director de l’Institut Nacional de l’Habitatge, amb Josep Maria Pla al capdavant, juntament amb Alexandre González i Marta Alberch, en una votació conjunta de la candidatura on van rebre 19 vots a favor i set abstencions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT