PUBLICITAT

Andorra la Vella

Necessitat de tornar

L’FC Andorra busca trobar de nou la senda correcta després del revés de la setmana passada al Johan Cruyff

Per David Sansaloni

Zourdine i Martín lluiten una pilota sota la mirada d’Eder Sarabia en un dels entrenaments d’aquesta setmana.
Zourdine i Martín lluiten una pilota sota la mirada d’Eder Sarabia en un dels entrenaments d’aquesta setmana. | @FCAndorra

L’FC Andorra disputarà avui, a partir de les 21.00 hores, el partit referent a la vuitena jornada del campionat lliguer davant el San Fernando CD, després que la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) donés el vistiplau, tan sols dos dies abans, al canvi de data presentat pels tricolor davant la incompatibilitat a l’Estadi Nacional a causa del partit del VPC el diumenge a les 15.00 hores.


Solucionat el tema de l’escenari, els homes d’Eder Sarabia buscaran tornar de nou a la senda que havien establert amb la victòria contra el Nàstic de fa dues setmanes. Cal recordar que en camp contrari tindran un equip dirigit per un home que coneix molt bé el Principat com és Nacho Castro. El d’Avilés va dirigir el conjunt tricolor substituint Gabri, i va ser acomiadat poc després i sense acabar la temporada quan el projecte empresarial de Piqué va decidir deixar el futur de l’equip en mans d’Eder Sarabia, i l’FC Andorra assolia la segona posició del subgrup 3A de la ja extinta Segona Divisió B.


«Estic molt content de poder tornar a un país on vaig estar molt a gust. És clar que a ningú li agrada sortir com vam sortir nosaltres, i més tenint en compte que l’equip estava vivint una situació idònia», va comentar Castro abans de marxar cap al Principat. Per la seva part, Sarabia va destacar que «tinc bona relació amb Nacho [Castro] i se n’alegra dels nostres èxits. És clar que vindrà amb motivació extra», mentre afegia que «veurem un San Fernando molt similar al Nàstic, amb una gran capacitat ofensiva i amb un estil molt agressiu».


Els tricolor segueixen pagant massa cares les errades puntuals. Per al tècnic basc, tot i estar «jugant molt bé tots els partits que hem disputat fins ara el futbol ha sigut cruel amb nosaltres. Veiem cada setmana com altres conjunts cometen errades pitjors que les nostres, però que pel que sigui no surten tan castigats». Com a punt positiu, el San Fernando CD ha estat mostrant fins ara un estil de joc que pot beneficiar els andorrans, amb una dedicació en atac molt gran i que, a vegades, els passa factura a l’hora de dur a terme les tasques defensives. «Saben com comprometre’t i tendeixen a seguir una l’idea basada en situar molts jugadors per davant de la pilota mentre aprofitin les individualitats dels homes de dalt», va explicar Sarabia.


En els entrenaments d’aquesta setmana s’ha vist els tricolor molt concentrats, incidint en gran manera en les jugades de pressió on les passades per sortir de la mateixa no són gens fàcils. Amb això, l’entrenador busca polir les transicions, sobretot des de la porteria, on Nico Ratti ja ha patit uns quants esglais que, en aquest cas, van suposar la pèrdua de punts a l’inici de la lliga i en el darrer partit davant el Barça B al Johan Cruyff. Sobre aquestes situacions, Sarabia va defensar que no sols es tractava «d’errades nostres, sinó d’encerts del rival, com van ser els gols de la setmana passada o d’altres del començament del campionat».


Pel que fa a la plantilla, el tècnic repetirà la mateixa convocatòria que contra els blaugranes, i és que Héctor Hevel no s’ha pogut recuperar a temps de la lesió muscular que arrossega i que va patir davant el Nàstic de Tarragona a l’Estadi Nacional. A més d’Hevel tampoc estaran disponibles Èric Cañete i Guti.
Les estadístiques parlen per si mateixes, i en números l’FC Andorra va ser molt superior al Barça B la passada jornada, però, no obstant això, als del Principat els va faltar el mateix que en la resta de trobades: efectivitat. Sarabia va voler fer un incís, finalment, en aquest aspecte, i va dir que «encara en falta una mica d’encert a les àrees», però que s’ha de seguir creient en la identitat de l’equip i mostrar aquesta durant els 90 minuts. 

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

 

«Veurem un San Fernando molt similar al Nàstic, amb una gran capacitat ofensiva i amb un estil molt agressiu»

«Tinc bona relació amb Nacho [Castro] i se n’alegra dels nostres èxits. És clar que vindrà amb motivació extra»

PUBLICITAT
PUBLICITAT