PUBLICITAT

Andorra la Vella

Jover celebra que Andorra manté «l’atractiu de país»

Més de 55.000 vehicles han entrat al Principat per les dues fronteres durant el pont del Pilar, xifra que supera les previsions fetes per Mobilitat

Per Lídia López

Un cotxe fa cua per entrar en un aparcament del centre, el dilluns.
Un cotxe fa cua per entrar en un aparcament del centre, el dilluns. | El Periòdic

El ministre Portaveu, Eric Jover, va fer ahir una valoració molt positiva del balanç d’entrada de vehicles al Principat en el marc del darrer pont del Pilar. I és que, les previsions fetes els dies previs pel Departament de Mobilitat s’han vist superades en més de 5.500 vehicles. En concret, entre el dissabte 9 i el dimarts 12, van entrar a Andorra 55.354 cotxes entre ambdues fronteres. «Ens podem felicitar de la vinguda de turistes aquests dies, que confirmen que Andorra manté l’atractiu de país», va remarcar.

La frontera hispanoandorrana ha estat la que més volum de trànsit ha tingut, amb un total de 34.714 vehicles. Si es mira l’estadística per dies concrets, el que més pas va registrar va ser el dissabte, amb 11.322 vehicles. De fet, les arribades al país van anar disminuint els dies següents, amb 9.764 entrades el diumenge, 8.384 el dilluns, i 5.244 el dimarts. Així mateix, el Govern també va posar en relleu els 8.918 vehicles que van entrar el divendres. Pel que fa al pas del nord, es van comptabilitzar 20.640 cotxes.

Respecte a les sortides, el Govern va manifestar que el dia de més activitat a la frontera hispanoandorrana va ser el dimarts, amb 10.856, i també va posar en relleu els 9.506 que van marxar el dilluns.

Per tot plegat, el ministre va incidir que «gràcies als fluxos turístics s’ha pogut donar aquesta reactivació tan necessària del teixit econòmic del país». Tanmateix, preguntat per la premsa per la dificultat de trobar estacionament al centre, Jover va apuntar que «durant la majoria del pont ha estat suficient, tot i que segurament, en algun moment puntual, s’ha vist saturat». «La capacitat és restringida, però fins i tot en una situació d’alta afluència, hi va haver un bon resultat», va reiterar el ministre, que va sentenciar que «em quedo amb el bon resultat per l’economia andorrana». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT