PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera ensopegada amb el calendari i l’Estadi Nacional

La RFEF canvia la data del FC Andorra-San Fernando CD a dos dies del duel

Per David Sansaloni

Nieto i Vergés en l’entrenament d’ahir a l’Estadi Nacional.
Nieto i Vergés en l’entrenament d’ahir a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

Arriba la primera ensopegada amb el calendari, l’Estadi Nacional i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El partit entre l’FC Andorra i el San Fernando CD es disputarà finalment demà, a partir de les 21.00 hores a l’Estadi Nacional, i així ho va anunciar ahir la RFEF, a dos dies del duel.


Aquesta problemàtica va arribar arran de la cohabitació de l’FC Andorra amb el rugbi, ja que, segons el calendari de la Primera RFEF Footters, la trobada estava fixada per al diumenge a les 17.00 hores, situació que no podia donar-se a causa del partit del VPC el mateix dia a les 15.00 hores. Davant aquest context, des de l’FC Andorra ja es va avisar la federació espanyola amb el suficient temps d’antelació perquè es produís el canvi, i ambdues entitats andorranes tenien clar que el partit de futbol no es disputaria diumenge, però no disposaven de la nova data ni la confirmació oficial per part de l’entitat rectora.


El comunicat no ha fet gens de gràcia als dos conjunts, FC Andorra i San Fernando CD, que havien de posar a disposició les entrades, els desplaçaments i altres aspectes no futbolístics que engloben la competició. D’altra banda, tots els portals digitals seguien establint el partit diumenge a les 17.00 hores, per la qual cosa la confusió de molt aficionats encara ha estat més elevada.


Tot i tenir l’avís del conjunt tricolor, la RFEF no ha actuat de la millor manera a l’hora de tenir cura d’aquesta nova competició que, segons el president de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, s’anava a cuidar més que cap pel gran valor futbolístic que aporta. La tardança de la confirmació ha fet saltar les alarmes també en els equips que juguen a l’Estadi Nacional, i és que la pròxima vegada no es tindrà la seguretat que el canvi vagi a fer-se, provocant el solapament del futbol i el rugbi en un mateix recinte, que no se sap de la manera en què es pogués solucionar.


Durant l’estiu passat es va treballar per coordinar l’estança dels esports al recinte d’Andorra la Vella i, finalment, amb els calendaris al davant, es va poder atorgar moratòria al problema. Ara, vista la cura de la RFEF amb la competició, es torna a reobrir el tema sobre les instal·lacions on ha de residir l’FC Andorra per evitar qualsevol mena de problemàtica amb qualsevol altra entitat esportiva del país, aspecte que trigarà encara algun temps a solucionar-se. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT