PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mekel ja és aquí

El base israelià finalitza el primer entrenament amb el club i podria debutar el cap de setmana

Per David Sansaloni

Mekel en acabar el seu primer entrenament al Poliesportiu.
Mekel en acabar el seu primer entrenament al Poliesportiu. | BCA

Gal Mekel ja és al Principat, i ja ha pogut viure en primera persona el que és ser a les ordres d’Ibon Navarro. L’israelià va finalitzar ahir el seu primer entrenament com a tricolor, i ha adreçat les seves primeres paraules com a integrant de la plantilla del MoraBanc fins a final de temporada. «Estic una mica cansat per l’entrenament, però molt content de poder estar aquí», va dir Mekel. Pel que fa als seu coneixement del club, el jugador va explicar que «he jugat en diverses ocasions davant el MoraBanc i sempre han estat duels complicats, ja que és un equip dur, amb molt bons jugadors i també amb una gran afició», mentre afegia que «sé que el club està creixent, que té unes expectatives altes i estic aquí per ajudar i creure en aquest projecte».


La qüestió principal, i la que pot preguntar-se l’aficionat, és com afecta el fitxatge de Mekel a la resta d’integrants. De moment, el base va assegurar que «sempre intento fer-ho el millor que sé per ajudar a guanyar, i ara em toca analitzar i saber què és el que necessita l’equip de mi. Hi haurà moments on hauré de destacar en les assistències, altres hauré d’aportar energia, també ajudar en l’aspecte defensiu, anotar, etc.». En les paraules del jugador es va poder veure confiança, i sembla que no serà un participant transitori al Poliesportiu, ja que, en cas de ser diferent, se l’hauria fitxat per a un període de temps més llarg, i cal recordar que l’israelià arriba amb contracte fins a final de temporada.


«Tot just he acabat el primer entrenament i estic preparat per conèixer a fons els meus companys i el que necessiten de mi els entrenadors», va declarar el jugador, que podria gaudir de minuts aquest cap de setmana en el partit que enfrontarà el MoraBanc amb el Joventut a Badalona, aquest dissabte a partir de les 18.00 hores de la tarda. Aquest duel determinarà si la situació del conjunt tricolor realment ha millorat o si, per altra banda, sols era una màscara i segueix tot com a l’inici de la temporada. El que sí que és innegable és que la victòria davant Gran Canària al Poliesportiu li ha donat l’oxigen que necessitava a l’equip entrenat per Ibon Navarro, que ha firmat un dels pitjors començaments en l’àmbit competitiu que es recorden.

 

Una peça més

 

Mekel serà una peça més en el tauler del MoraBanc, i la pregunta és clara: l’arribada de l’israelià porta lligada la sortida d’algun jugador? Cert és que la lesió de Sergi Garcia, que estarà lluny de les pistes almenys durant els pròxims dos mesos i mig, feia necessària la incorporació d’algun jugador en aquesta posició. No obstant això, cal no oblidar que sobre els esquemes el club ja compta amb homes com Clevin Hannah o Codi Miller-McIntyre com a uns, però també cal recalcar que Hannah havia arrossegat molèsties dies abans de l’últim partit de la Lliga Endesa.


De moment, la situació s’ha resolt amb l’arribada d’un nou integrant, però l’aficionat haurà d’esperar a veure què és el que passa quan tornin els de la infermeria, perquè sembla poc probable que el MoraBanc tingui en nòmina quatre bases. El que podria passar, i ja s’ha vist durant la pretemporada, és que Miller-McIntyre se situï en la posició normalment reservada per a Tyson Pérez, també lesionat de llarga durada. 

 

Miller-McIntyre agafa les regnes de l’equip

 

en les quatre primeres jornades de l’ACB, però va ser en el duel de la setmana passada, al Poliesportiu davant el Gran Canària, quan Codi Miller-McIntyre va demostrar el que realment pot aportar com a jugador tricolor. Amb Sergi Garcia essent baixa per lesió, i Clevin Hannah amb un estat físic lluny del 100%, l’estatunidenc va agafar les regnes de l’equip i va repartir fins a 13 assistències en els poc més de 30 minuts que va estar sobre el parquet. Ja ho va dir en l’entrevista que va concedir el jugador a EL PERIÒDIC abans de començar la temporada, que ell se sentia un base, i havia estat creixent en la seva carrera esportiva lligat a aquesta posició. Aquesta resposta va venir arran de què Ibon Navarro l’havia provat en diverses ocasions en la posició de 2, i a vegades de 3, on el jugador va desenvolupar una gran tasca, però sense acabar de trobar-se còmode. Això sí, amb l’arribada de Gal Mekel s’haurà de veure si Miller-McIntyre segueix ocupant la posició d’1, o de quina manera es combinarà a la pista amb l’israelià i Clevin Hannah. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT