PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Bombers rescaten uns turistes a la muntanya

Les indicacions d’uns excursionistes van desorientar la família

Per El Periòdic

Un helicòpter en un rescat.
Un helicòpter en un rescat. | Maricel Blanch

Uns turistes que volien fer una ruta prop del Bony de les Neres van desviar-se del camí després de que uns excursionistes els hi donessin unes indicacions errònies. 

Els fets van ocórrer durant la jornada de diumenge, després que una família –pare, mare i filla– van decidir fer una ruta curta per la muntanya. L’experiència, però, se’ls va allargar de les 11.00 hores –que va ser el moment de la sortida– fins a les 22.30 hores, quan el Cos de Bombers va donar-los-hi un cop de mà per baixar de la muntanya.

Segons va informar el cap de guàrdia dels Bombers, la trucada la va realitzar la família cap a les 20.00 hores i va ser per «saber si la ruta que seguien era la correcta», va esmentar. Després de la primera trucada, el cos va mantenir el contacte amb la família. Finalment, quan estaven a 10 minuts d’arribar a Can Diumenge, el personal de muntanya va dirigir-se on es trobaven i va acompanyar el pare i la filla fins al final del camí, mentre que la mare, que no es veia amb cor de baixar un pendent «bastant fort», se la van endur en helicòpter. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT