PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UEFA aprova un model millorat de pagaments solidaris

La FAF i, per tant, els equips andorrans, rebran una quantitat de diners més elevada

Per El Periòdic

Un instant entre la UE Engordany i la UE Sant Julià de la setmana passada.
Un instant entre la UE Engordany i la UE Sant Julià de la setmana passada. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol i, per tant, els equips del país, rebran un suport econòmic major per al cicle 2021-2024. El Comitè Executiu de la UEFA va aprovar un model millorat de pagaments solidaris per als clubs no participants en les competicions de la mateixa entitat, reafirmant així «el fort compromís financer de l’entitat amb els equips europeus, i assegurant una major base financera en un espectre més ampli de conjunts».

La solidaritat del 4% per als clubs no participants (140 milions d’euros basats en una previsió d’ingressos globals de 3.500 milions d’euros) es complementarà amb el 30% dels ingressos generats per les competicions de clubs per sobre dels 3.500 milions d’euros, fins a un màxim de 35 milions d’euros.

En conseqüència, s’espera que hi hagi un total de 175 milions d’euros disponibles dels ingressos de la competició per als clubs no participants, en comparació amb els 130 milions d’euros del cicle 2018-2021. La participació reservada a les federacions que no estan entre els cinc primers llocs augmentarà a 132,5 milions d’euros (uns 50 milions d’euros més, la qual cosa representa un augment de més del 60%). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT