PUBLICITAT

Encamp

Encamp preveu obrir el nou parc el primer semestre del 2023

La instal·lació tindrà un aparcament soterrat amb 80 places i costarà uns sis milions d’euros

Per Laia Bautista

Els cònsols majors d'Encamp, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, els arquitectes, Gerard Veciana i Lluís Ginjaume, i els membres de l'equip comunal que han participat en el projecte.
Els cònsols majors d'Encamp, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, els arquitectes, Gerard Veciana i Lluís Ginjaume, i els membres de l'equip comunal que han participat en el projecte. | ANA/L.G.

El nou parc de la parròquia d’Encamp preveuen que estarà operatiu el primer semestre del 2023. Així ho han anunciat en la roda de premsa d'avui al matí la cònsol major, Laura Mas, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, i els arquitectes del projecte del Parc de l’Ossa, Gerard Veciana i Lluís Ginjaume. Tot i que la corporació ha manifestat que l’objectiu principal és que «els ciutadans de la parròquia puguin tornar a gaudir del parc com més aviat millor», han avisat que l’obertura del parc potser només serà parcial, prioritzant la zona destinada al parc infantil i als serveis.

«No només estem parlant d’un parc infantil, sinó que estem parlant d’un projecte on hi ha 10.000 metres quadrats d’espai de lleure per a totes les generacions situat al centre d’Encamp», ha destacat la cònsol major. 

El nou parc s’instal·larà entre el prat del Germà i el prat Gran d’Areny, fet pel qual la corporació ha manifestat que per donar prioritat als vianants i mantenir la continuïtat de l’edificació, tenen la intenció de realitzar una modificació del vial, convertint la carretera de la Molina en soterrada. El projecte també preveu la construcció d’un nou aparcament cobert de 2.000 metres quadrats amb un total de 80 places, una desena més que l’actual. A més, els arquitectes han puntualitzat que el parc tindrà una zona que romandrà tancada a les nits, la dels serveis i la del parc infantil, i una altra que sempre es mantindrà oberta al públic.
En aquest sentit, els serveis que hi haurà al nou parc encampadà seran un bar-restaurant amb terrassa ubicada davant l’espai destinat als més petits, un llaç d’animació, un skate park i un rocòdrom. El símbol del Parc de l’Ossa, feta d’acer i fusta, tindrà dos tobogans i se situarà al parc infantil.

Els especialistes han traslladat la importància d’incorporar l’aigua dins del nou parc. Per això, l’espai que sempre es mantindrà obert és el que connecta amb el riu Valira d’Orient. Concretament, es preveu la instal·lació d’un mirador que s’evocarà al torrent al costat d’una llacuna que es proveirà de l’aigua del mateix fluvial, la qual comptarà amb una passarel·la perquè les persones puguin creuar pel mig. Un altre aspecte que també van voler destacar els arquitectes va ser l’ús de la fusta com a material principal per l’edificació dels serveis del parc, tant en l’estructura com en el revestiment.

«Tots els edificis de fusta que estan orientats al sud fan una funció passiva», ha esmentat l’arquitecte Veciana, això vol dir que la calor es mantindrà gràcies als materials amb els quals es construiran les infraestructures. En aquest sentit, els arquitectes han transmès la voluntat de reutilitzar materials, fet pel qual es recuperaran materials i elements que hi havia en l’antic Prat Gran.

Pel que fa al cost que s’estima per la construcció del nou parc encampadà, el cònsol menor de la parròquia, ha mencionat un pressupost de sis milions d’euros, tot i que ha assenyalat que podria haver-hi un increment del cost, ja que el plec de bases contempla l’opció que el procés d’edificació es faci en tres fases. «La primera fase seria el parc, amb el pàrquing i el restaurant; una segona que seria l’àrea jove-lúdica i la tercera els edificis administratius», ha detallat, recordant que tot dependrà dels pressupostos que obtingui el comú per poder fer una, dues o les tres fases. L’edicte per l’adjudicació del projecte del parc s’obre demà i és un concurs nacional per continuar donant sostenibilitat econòmica al país, ha informat Rascagnères. A més, ha esmentat que les ofertes s’hauran de presentar abans del 29 de novembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT