Domini futbolístic

Andorra cau a l’Estadi Nacional per 0-1 davant una Anglaterra amb 10 jugadors des del minut 55 de partit

Per David Sansaloni

Marc Rodrigues intenta rebutjar la pilota en un instant del partit d’ahira contra Anglaterra al Nacional. | FAF

Andorra no va poder sumar els seus primers punts al preeuropeu sub-21 en perdre contra Anglaterra per 0-1 a l’Estadi Nacional. Una selecció anglesa que va estar amb un home menys des del minut 55, però que va demostrar un domini futbolístic aclaparador.

El partit va començar amb el guió que s’esperava. Després de l’empat a 3 gols en l’últim enfrontament entre ambdós equips a l’Estadi Nacional, els anglesos no van voler arriscar de més, i es van dedicar a mantenir la pilota i esperar que sorgís alguna distracció defensiva per part dels homes d’Eloy Casals. Als cinc minuts Palmer va realitzar una bona jugada, amb una retallada que va servir per acomodar-se el tir que va acabar aturant Ion Rodríguez. Poc després va ser Doyle qui ho va intentar, amagant el tir, però sense comptar amb el temps que va tenir Vales per tirar-se a sobre i evitar un mal major.

El que més saltava a la vista va ser la diferència física entre uns i altres jugadors, on els centrals anglesos superaven per molt, tant en altura com en volum, els davanters tricolor. Andorra ho va intentar amb Rosas i Fernández, però sempre tenien dos o tres defensors rivals a sobre, impossibilitant qualsevol jugada combinatòria. El més destacat del primer temps, sense cap dubte, va ser el porter del Principat, que va realitzar fins a quatre aturades de mèrit, desesperant els atacants d’Anglaterra fins al punt d’arribar amb el 0-0 al descans.

Els primers minuts de la segona meitat es van caracteritzar per una pèrdua de punteria per part dels anglesos, i l’expulsió primerenca de Brewster per doble groga, que va donar un respir als andorrans i un al·licient per començar a jugar amb més comoditat. Arran que els jugadors entrenats per Lee Carsley es quedessin amb un home menys, el partit va entrar en una altra dinàmica, molt més calmat i amb una Anglaterra que va minimitzar encara més el risc d’encaixar gol. D’altra banda, els andorrans van pujar la intensitat, però va seguir sent complicat fer-li mal a la defensa anglesa, ben plantada sobre la gespa, i quan millor es va trobar Andorra, en un contraatac va arribar el primer per a Anglaterra. Un córner a favor dels tricolor va acabar en les botes de Jones, que va filtrar cap a Smith i aquest va aconseguir batre Rodríguez (0-1).

Amb aquesta derrota, els andorrans hauran de buscar venjança el pròxim març a Anglaterra.

Les claus

Possessió: Els anglesos, com era d’esperar, van sortir amb l’objectiu de fer seva la pilota i esperar que sortís alguna distracció.

Defensa: Tot i les incisives internades dels rivals, els tricolor van estar molt sòlids en defensa, sobretot en la primera part.

L'errada: Amb un jugador menys, els anglesos van aprofitar una jugada aïllada per tancar el marcador al Nacional.

Nivell: Va quedar clar que Anglaterra no és una de les millors seleccions del món per casualitat, i va mostrar un nivell molt superior.