PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gallardo avança que hi ha dues iniciatives per fer parcs tecnològics

El ministre informa que ambudes propostes són de l’àmbit privat

Per Laia Bautista

Un moment de la presentació del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ahir.
Un moment de la presentació del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ahir. | L.B.S.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va avançar ahir que ja hi ha «com a mínim» dues iniciatives per construir parcs tecnològics a Andorra, especificant que ambdues propostes provenen de l’àmbit privat. L’avançament el va fer públic durant la primera sessió de treball per ultimar l’elaboració de l’estratègia nacional d’innovació i emprenedoria organitzada per Andorra Recerca i Innovació (ARI) i Andorra Business (AB). 

El ministre va explicar que la sessió va ser el punt de partida per iniciar la segona fase estratègica que és el diàleg amb el sector privat, anticipant que el procés hauria de cloure abans de final d’any. «Tenim uns tres mesos per a treballar plegats i de manera intensa», va puntualitzar. L’objectiu final, però, és cloure el procés amb la creació d’un parc tecnològic al país, recordant que encara «no està decidit el lloc, el model ni el model de gestió».

El tema central de la sessió va ser l’elaboració d’un pla que ha de servir per englobar tant el talent com les noves iniciatives empresarials en els àmbits de la innovació, la recerca, la tecnologia, la nova economia digital i del coneixement, és a dir, per «retenir el talent que tenim a Andorra i recuperar el que ens ha marxat del país, a més de fer venir el que tenim a fora», va detallar Gallardo.

En aquesta línia, el ministre va manifestar que «l’estratègia passa per situar el país com un living lab», sota un model basat en la quàdruple hèlix, format pel sector privat, l’administració pública, les institucions de recerca i innovació i la ciutadania. Tanmateix, va recordar que els darrers dos anys Andorra va començar com una smart city, però que ara té com a objectiu posicionar-se com un living lab, és a dir, «un entorn controlat i obert al Principat on es pugui prototipar, testejar i llençar productes al mercat». Com a exemple, va exposar que «des del punt de vista de la recerca [el projecte de Grifols] reforça encara més aquesta voluntat que tenim de diversificació econòmica», justificant  que d’ençà que es va anunciar la instauració del laboratori «hi ha hagut diverses empreses que ens han contactat i que ens han manifestat que estan analitzant la possibilitat de venir a instal·lar-se, parcialment o no, per obrir una nova línia de negoci a prop de Grifols». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT