PUBLICITAT

Naturlàndia ven el 60% de les accions de l'ampliació de capital

  • Pintat manifesta que l'import de la inversió serà inferior a la valoració inicial de 4,7 milions d'euros
  • El cònsol exposa que el suport del Govern davant la pujada de l'interès de l'ABA arriba tard
EL PERIÒDIC 
SANT JULIÀ DE LÒRIA


20012011_escudella
Repartició de l'escudella, avui. Foto: ANA
Un cop tancat el termini de l'emissió d'accions de Naturlàndia, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, ha informat que se n'ha aconseguit vendre un 60%, del total del capital que es vol ampliar, que ascendeix a 4,7 milions d'euros. Pintat ha explicat que actualment encara s'estan estudiant els projectes rebuts d'unes vuit empreses, i que encara no s'ha decidit quina part de les accions acabarà assumint el Comú. El cònsol ha valorat positivament el resultat de l'operació, tenint en compte la situació econòmica actual, les crítiques que ha rebut Naturlàndia i el fet que hagi coincidit amb l'emissió de deute públic feta pel Govern.
El cònsol també ha explicat que, tenint en compte que les empreses adjudicatàries cobraran un 15% de l'import en accions i que la legislació mercantil andorrana no permet la figura de capital subscrit però no desemborsat, aquesta part del capital no figurarà com a tal fins que no s'acabi l'obra, ja que a les empreses se'ls hi anirà retenint el 15% de cada certificat que vagin presentant.
Pintat ha valorat positivament la recollida de capital que s'ha aconseguit, tenint en compte tots els entrebancs que hi ha hagut, i ha dit que s'han rebut aportacions importants i d'altres de més simbòliques, que han tingut per objectiu donar suport al projecte. Pel que fa a la part d'accions que no s'han pogut col·locar, el Comú està estudiant quina part assumirà, ja que la voluntat és "fer tots els passos necessaris perquè el projecte vagi endavant". A més, Pintat ha indicat que un cop analitzades les propostes de les diferents empreses, sembla ser que l'import de la inversió serà inferior a la valoració que es va fer inicialment de 4,7 milions d'euros.
D'altra banda, Pintat valora positivament el suport que el Govern ha donat als comuns davant la pujada del tipus d'interès de l'ABA, tot i que pensa que arriba "una mica a toro passat". Pintat, que ha fet aquestes declaracions durant la celebració de l'escudella de Sant Sebastià, ha recordat que el finançament de l'endeutament de manera conjunta "era l'únic tema que no es depenia de ningú més per posar-se d'acord el Govern i els comuns", i que en canvi l'Executiu va decidir "anar per la seva banda". El cònsol també ha dit que "continuar parlant de modificacions de lleis qualificades és una entelèquia" perquè sí que es depèn del Consell General, i tenint en compte el moment d'incertesa i la probabilitat d'eleccions anticipades, els canvis no es podran portar a terme.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT