PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Decepció entre els comerciants per les poques vendes en el Pilar

Els responsables lamenten que hi ha més turistes als carrers que a les botigues

Per Laia Bautista

Un moment de la tarda d’ahir a l’avinguda Carlemany.
Un moment de la tarda d’ahir a l’avinguda Carlemany. | L.B.S.

Decepció per a les poques vendes a la vall central durant el cap de setmana del pont del Pilar. Aquesta va ser la resposta de la majoria de comerciants de l’avinguda Carlemany que van destacar que durant el cap de setmana hi ha hagut més turistes als carrers que a dins de les botigues, situació que van assegurar que es repetirà fins demà, el darrer dia de la festivitat.

«Esperàvem que hi hagués molta més gent», va anunciar l’encarregada d’una perfumeria de l’avinguda escaldenca, Andrea Peraire, afegint que molts dels turistes esperaran fins a l’últim moment per a fer les compres, és a dir, entre avui a la tarda i demà. Aquest pressentiment també es va traslladar a diversos comerços de la zona com així ho va transmetre la responsable d’una botiga de roba, Susana Borges, tot i que va esmentar que des del seu punt de vista, aquest cap de setmana va ser com un de normal. En una línia similar, una venedora d’una botiga d’esports de Vivand, Judit Grau, va puntualitzar que «després de la pandèmia no hem tingut un pont ni caps de setmana com els que hi havia abans».

En un altre sentit, respecte al tancament dels locals durant el cap de setmana que va allargar-se 30 minuts, és a dir, fins a les 21.00 hores, l’encarregada de la perfumeria va manifestar que en aquestes festivitats «abusen una mica» pel que fa als horaris d’obertura.

Pel que fa al perfil de clients que han rondat per a les botigues, els comerciants van assenyalar que la gent de proximitat, és a dir, espanyols i francesos, són els que més van freqüentar-los. Els que més van destacar van ser els catalans i valencians i el que menys el turista anglès.

Quant als productes que més s’han venut, Peraire va esmentar que en l’àmbit de la perfumeria els perfums estan sent el producte estrella entre els visitants, seguit del maquillatge i la cosmètica, en canvi en l’àmbit de roba, Grau va indicar que a la seva botiga el producte que més s’ha venut de moment són les vambes per a fer running i per a fer esport.

En un altre ordre de les coses, l’encarregat del departament de venda de productes d’esquí d’una botiga d’esports del centre, Joan Surrallés, va explicar que tot i que alguns visitants ja s’han començat a animar a comprar aquests productes, «el pont de Tots Sants i de la Puríssima serà quan les vendes milloraran». «El Pilar no és un pont tan fort, però com és el primer que arriba, tothom sempre s’espera més del que realment hagi estat sempre», va determinar. Tot i això, va recalcar que aquests dies del Pilar estan aportant vendes i moviment molt necessaris per al sector del comerç.

Volum de Vehicles/ D’altra banda, tal com es va anunciar a mitjan setmana, entre dissabte i diumenge hi ha hagut grans retencions al Principat a causa de la quantitat de vehicles que han entrat al país amb motiu del pont del Pilar. El trànsit més dens s’ha concentrat a ambdues fronteres i tant d’entrada com de sortida.

Segons les dades tècniques de la pàgina web de Mobilitat, ahir fins a les 21.30 hores van entrar al Principat 15.247 turismes, dels quals el 45,4% van ser espanyols amb 6.930 vehicles, el 30,3% van ser francesos amb 4.627 turismes, el 22% van ser andorrans amb un total de 3.359 i el 2,3% restants van ser d’altres nacionalitats amb 344 turismes. El moment de la jornada en què va haver-hi més afluència va ser de les 10.00 hores a les 14.00 hores de vehicles espanyols i francesos, i d’andorrans a partir de les 18.00 hores.

En canvi, el nombre total de vehicles que van sortir del país ahir fins a les 21.30 hores van ser de 14.444, dels quals el 46,2% van ser  espanyols amb 6.676, el 38,8% francesos amb 5.599, el 12,7% andorrans amb 1.839 i el 2,3% d’altres nacionalitats amb 331 cotxes. Pel que fa al moment del dia que van marxar més vehicles del país, els primers van ser els francesos a les 16.00 hores i després els espanyols cap a les 18.00 hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT