Andorra la Vella

L’afició reviu l’equip

El MoraBanc registra la seva primera victòria aquesta temporada en un Poliesportiu replet i vibrant fins al final

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella davant la defensa del Gran Canària.
Miller-McIntyre intenta la cistella davant la defensa del Gran Canària. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc va aconseguir ahir la seva primera victòria en aquesta Lliga Endesa, al Poliesportiu davant el Gran Canària per 87-71. Els tricolor, que necessitaven sí o sí vèncer per pal·liar encara que fos una mica una situació ja insostenible, va ser abrigat i portat en volanders per l’afició, que va tornar a les graderies, plenes fins al 80%, però que va ser suficient per reviure un equip que semblava mort. El MoraBanc arribava en el pitjor escenari possible, sense conèixer la victòria, amb molts dubtes i amb l’ultimàtum de la direcció tècnica i el mateix president, que va anunciar canvis imminents al vestidor.

El partit va començar amb polèmica, que va seguir durant tota la trobada. Els tirs de tres van anar entrant i l’afició va celebrar els punts com si donessin vida, i així va ser, ja que Fisac va haver de demanar temps mort a causa de l’allau dels de Navarro, que es van posar 12-4. El paper defensiu de Tunde i la pressió de Noua van ser clau per ofegar els intents ofensius dels seus rivals, mentre que Miller-McIntyre va ser el director d’orquestra perfecte. Amb dos de dos en triples, Crawford també va canviar la cara que estava mostrant fins al moment, i semblava que totes les peces comencessin a encaixar. Tanta va ser la desesperació a la banqueta visitant que quan faltaven dos minuts del primer quart, l’entrenador visitant va ser expulsat amb una segona tècnica. Amb bona imatge i, el més important, la resurrecció de l’esperit competitiu de l’equip, va finalitzar el primer quart amb el 35-17 en el lluminós.

El segon quart es va caracteritzar per l’anada i tornada que van tenir els dos equips. Més físic, menys efectivitat sobre la pista, i més igualtat. Aquí es va veure com el Gran Canària retallava distàncies fins a posar-se a 11 punts, situació que l’entrenador tricolor va voler pal·liar amb l’entrada a pista del quintet inicial, però l’arbitratge no va estar gaire encertat a les acaballes del segon període, en dues jugades polèmiques que van perjudicar els andorrans (48-38).

Amb el xiulet de l’àrbitre va tornar a botar la pilota al Poliesportiu després del descans, i el tercer quart no va començar de la millor manera per als d’Ibon Navarro. Carregats de personals i un Dylan Ennis com si estigués a casa, el Gran Canària es va posar solament a un punt (49-48). Les coses no acabaven de sortir per als locals i el partit es va tornar boig.  El nerviosisme es va anar apoderant de la situació, però l’entrada de Hanna per primera vegada en el partit va reforçar la identitat de l’equip i, amb un final d’infart, el MoraBanc començava l’últim període amb un avantatge de tres punts (60-57).

Minuts de patir els que quedaven a Andorra la Vella, i tranquil·litat al parquet per als jugadors, que havien de mantenir l’avantatge fins al final. La connexió Miller McIntyre-Arteaga va tenir efecte en els primers minuts per a l’alegria de l’afició, i els tricolor van prémer les dents en l’àmbit defensiu. D’altra banda, l’home més incisiu del MoraBanc en el dia d’ahir, Miller-McIntyre, va fer alçar el Poliesportiu amb un 2+1 i, després, combinant amb qualitat amb Artegaga, que no va tenir prou i amb un gran tap va començar l’allau tricolor fins col·locar el 77-66 al lluminós. Punt d’inflexió i d’èxtasis, tant per a la graderia com per als jugadors, que van veure com les coses sortien. Tot i que el Gran Canària ho va intentar, l’encert de Jelínek i, sobretot, l’encert en el rebuig defensiu va fer arribar la primera victòria a la Lliga ACB per al MoraBanc (87-71) sota l’esclat de tot el públic que es va apropar ahir al Poliesportiu. Victòria i glopada d’aire per als tricolor en el moment més oportú.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Avui [ahir] sí que hem jugat a casa»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, es va mostrar satisfet amb la feina feta per l’equip durant els 40 minuts, tot i que, sent realista, «hem tingut els nostres moments dolents en períodes del segon i del tercer quart». La clau per a Navarro va ser el fet de sentir l’afició ben a prop: «Avui [ahir] sí que hem jugat a casa. Ja ho vam fer en la primera jornada davant el Reial Madrid, però no va ser el mateix. El públic ens ha donat vida en molts moments, quan més ho necessitàvem». Pel que fa al joc, Navarro va explicar que «hem entès que quan no estem bé en atac ho hem d’estar en defensa», un aspecte que no havia estat així en els darrers partits. Tanmateix, per al tècnic basc no es va guanyar solament un partit, sinó que «hem tornat a tenir aquest esperit competitiu que ens faltava. Quan fas el que hem fet davant Gran Canària, que és patir, estar junts, confiar en el que volem fer, en el que som, arribes al darrer quart amb opcions». El punt a destacar per a Navarro, finalment, va ser que «l’equip ha seguit treballant, tot i veure’s a baix en el tercer quart».