PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’equip nacional disputa el FIA Hill Climb Masters 2021

La Rampa de Falperra està a punt per acollir els Joves Pilots de l’ACA

Per El Periòdic

L’equip nacional d’Andorra, preparat per al FIA Hill Climb Masters.
L’equip nacional d’Andorra, preparat per al FIA Hill Climb Masters. | FotoEsport

Els integrants de la selecció nacional d’Andorra que competeix avui en el FIA Hill Climb Masters 2021, es va instal·lar ahir a Braga (Portugal), per a disputar durant dos dies l’esmentat certamen que la FIA va posar en marxa fa tres anys per a proclamar al millor pilot europeu de cada categoria, així com un reconeixement en l’àmbit de seleccions nacionals.


És la primera vegada que Andorra acudeix a la disputa de FIA Hill Climb Masters, amb l’objectiu concret de demostrar que el nivell dels Joves Pilots de l’ACA que han apostat per la muntanya per a iniciar la seva trajectòria esportiva han encertat plenament. Amb Toti Sasplugas com a cap d’equip, l’expedició tricolor la formen Raul Ferré (Silver Car EF10), Edgar Montellà (Silver Car S3), Marc Solsona (Speed Car GTR) i Marcel Muxella (Fórmula Renault Alpa FR 929).


La Rampa de Falperra, amb un gran palmarès com a escenari d’una cita anual del Campionat d’Europa de l’especialitat, lleugerament modificada per a aquest esdeveniment, serà el centre de referència en l’àmbit competitiu. Els organitzadors de la pujada, Clube Automovel do Minho, han preparat un recorregut de 2.970 metres, amb un pendent mitjà del 4,6% i un pendent màxim del 7,8%. Sasplugas va declarar que «els quatre pilots van poder reconèixer la pujada, ho han fet en equip, i d’aquesta manera els més experimentats han pogut aconsellar als més joves». Un altre aspecte en el qual ha treballat el grup ha estat que estratègia utilitzar en les tres pujades vàlides per a les classificacions. Segons Sasplugas, i de manera unànime, «els pilots han triat l’opció de lluitar per la Copa de les Nacions, així que alguns d’ells hauran de sacrificar alguna posició en l’àmbit individual per a lluitar en equip pel preuat trofeu».


Les delegacions van desfilar ahir a la tarda, i avui es correran les tres mànegues d’entrenaments oficials, mentre que demà es disputaran les tres pujades vàlides classificatòries. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT