PUBLICITAT

Bartumeu diu a Esade que si no se signa l'acord monetari s'entrarà en un "declivi imparable"

  • El cap de Govern fa aquestes declaracions durant la seva conferència a Esade
  • Critica aquells que no volen tocar l'ordre establert perquè està convençut que amb aquesta actitud s'iniciaria una "lenta decadència"
EL PERIÒDIC
BARCELONA


20012011esade
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la seva conferència a Esade, aquest matí. Foto: S.F.G.
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, creu que no signar l'acord monetari amb la Unió Europea comportaria entrar en un "declivi imparable" de l'economia i del país. Bartumeu ha fet aquestes declaracions durant la seva conferència a Esade, on sota el títol Andorra des de l'excepcionalitat cap a la relació positiva amb Europa, ha fet un repàs dels diferents passos que s'han dut a terme per acostar el Principat als estàndards europeus. El cap de Govern ha criticat aquells que no volen tocar l'ordre establert perquè està convençut que amb aquesta actitud s'iniciaria una "lenta decadència".
Bartumeu ha assenyalat durant la seva intervenció que del resultat de les negociacions per l'acord monetari se'n derivarà "un reforçament o bé un debilitament de les nostres relacions econòmiques internacionals i de la nostra presència en l'economia europea". De fet, el cap de Govern ha qualificat d'"impensable" el fet que Andorra pugui assumir el risc de mantenir-se com l'únic país europeu que utilitza l'euro sense haver establert cap acord amb la UE.

Jaume Bartumeu ha recordat que durant molts anys les decisions es prenien "amb el ferm propòsit de no tocar cap privilegi" i en aquest sentit, ha criticat als que s'oposen als canvis i impedeixen que Andorra avanci cap a una economia més sostenible. El cap de Govern ha assenyalat que, més enllà de poder encunyar euros, l'acord monetari ha de permetre consolidar el funcionament del sistema bancari, les seves possibilitats de cooperació amb el conjunt de sistemes bancaris europeus, i fer-ho reforçant la vinculació amb els sistemes de pagament existents a Europa. De fet, Bartumeu ha destacat que avui en dia la prioritat del sistema financer andorrà és mantenir tant la seva "implicació europea com l'adequada relació amb el sistema de compensació interbancari internacional".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT