PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La situació sanitària del país continua estabilitzada

Tres nous positius, tres altes i cap pacient a l’hospital per coronavirus

Per El Periòdic

L’‘stop lab’ que hi havia ubicat a Andorra la Vella.
L’‘stop lab’ que hi havia ubicat a Andorra la Vella. | ANA/M.P.

Salut va informar que en les darreres 24 hores s’han detectat tres nous positius de coronavirus i s’han donat tres noves altes. Així, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 15.291, i les persones que han superat la malaltia ja s’eleven fins a les 15.064. El nombre de casos actius des d’ahir continua sent de 97. A més, no hi ha cap pacient ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI), després que s’hagi donat d’alta l’única persona que hi havia aquest dijous.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 11 aules, una més respecte al dijous, sota vigilància activa, quatre de manera total i set en parcial, a banda de 10 aules més en vigilància passiva. Finalment, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat un total de 105.520 vaccins, dels quals 53.964 són primeres dosis, 51.278 segones i 278 terceres.

A escala internacional, destaca que la ministra de Salut espanyola, Carolina Darias, va afirmar ahir que no creu que hagi arribat el moment d’aprovar una de les mesures més anhelades: la fi de la mascareta en interiors. La ministra va subratllar que s’ha de continuar «desescalant en les restriccions, relaxant les mesures però sempre mantenint la cultura de la cura» perquè la pandèmia ha ensenyat a ser «molt humils». Així mateix, va recordar que «Espanya ha estat un dels primers països a tenir una legislació que permet anar a l’aire lliure sense mascareta» però, en la seva opinió, «a l’interior continuen sent necessària».

PUBLICITAT
PUBLICITAT