PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia inicia una campanya per al control de la ITV

També vigilarà l’ús dels telèfons mòbils i el cinturó de seguretat al volant

Per El Periòdic

Un cotxe de la Policia.
Un cotxe de la Policia. | Maricel Blanch

La Policia durà a terme una campanya centrada en el control de la ITV dels vehicles, l’ús del cinturó i el telèfon mòbil, que arrencarà a les 07.00 hores del dilluns vinent i s’allargarà fins a les 19.00 hores del 24 d’octubre. Tal com van destacar des del cos d’ordre en un comunicat, l’envelliment del parc mòbil implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de la ITV. «Aquest fet repercuteix directament en la seguretat», van posar en relleu, i van afegir que es tracta d’una infracció que es constata de forma habitual i que per tant es vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria la ITV. 

D’altra banda i tenint en compte que encara avui en dia es constata que hi ha conductors que ometen de forma intencionada l’obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, element que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident, des de la Policia es considera que s’ha d’incidir en aquest tipus d’infracció. A més a més, també es vol fer èmfasi en l’ús del telèfon mòbil o de qualsevol dispositiu incompatible amb l’atenció obligatòria permanent a la conducció.

D’aquesta manera, es tindran en compte diversos articles de la Llei del Codi de la Circulació en la campanya específica de comportaments imprudents que tenen a veure amb aquestes tres situacions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT