PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo aprova provisionalment el pla d’ordenació i urbanisme

Les autoritats mantenen els eixos principals del pla tot i les modificacions

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la zona del pla inicial del Poupc.
Imatge d’arxiu de la zona del pla inicial del Poupc. | Comú de Canillo

Canillo va aprovar ahir la revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia de Canillo (Poupc), durant la sessió de comú. Després de l’anàlisi de totes les al·legacions que van presentar els ciutadans al pla, el Comú de Canillo va realitzar modificacions, però mantenint els principals eixos sobre els quals es basava la revisió sotmesa a exposició pública el 9 de juny passat: garantir un creixement urbanístic ordenat i de qualitat, preservar el patrimoni natural i cultural i facilitar el desenvolupament dels nuclis urbans existents.

En aquest sentit, un dels aspectes més rellevants de l’actualització d’aquest pla és la reducció del sostre de l’edificabilitat en sòl urbanitzable en un 57% de mitjana. Aquesta aposta es tradueix en el fet que la implantació de les edificacions sigui ordenada: des d’una major densitat en els nuclis més habitats, a una de menor, a mesura que ens allunyem d’aquests. Per aconseguir aquest punt s’han creat cinc categories de sòl urbanitzable, és a dir, claus urbanístiques. Així, a mesura que les unitats d’actuació s’allunyen de nuclis urbans i se situen més en zones de major preservació natural i patrimonial, es modifiquen els paràmetres. En aquesta línia, s’estableix una clau de màxima protecció a diferents zones com ara la vall de Mereig, la vall de Montaup, la vall del Riu i l’Armiana, la vall de la Coma i Entor, i la vall d’Incles.

Pel que fa a les al·legacions, els cònsols, els consellers de la majoria de la comissió d’urbanisme, els tècnics del departament i els assessors externs, en total un equip de vuit als que s’afegeixen els tècnics d’Engitec, s’han bolcat des de mitjans d’agost en la revisió de les 195 al·legacions presentades per donar-hi resposta. En total, s’han efectuat 38 reunions de treball, a les quals cal afegir les 114 visites de ciutadans que l’equip del Departament d’Urbanisme va atendre al llarg de tot el període d’exposició pública. En total s’han dedicat més de 1.000 hores en aquesta fase de revisió i valoració. 

En relació amb les 195 al·legacions, el 50% s’han resolt favorablement de manera total o parcialment; mentre que el 32% desfavorablement. La resta de les sol·licituds o bé han estat objecte només d’aclariments un 14%, o bé han estat aspectes que no entraven dins el marc de la revisió del pla d’urbanisme, un 4%. 

Les tres demandes més habituals per part dels al·legats han estat un 46% en el canvi de classificació cap a més edificabilitat de les seves parcel·les, un 32% en el canvi de delimitació de la unitat d’actuació en la qual se situen les seves parcel·les o un 19% en millores en la vialitat de la parròquia en l’àmbit general o d’accés a les unitats d’actuació on se situen les seves parcel·les.

PUBLICITAT
PUBLICITAT