PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nerea Aixàs farà l’escultura de reconeixement als voluntaris

L’obra serà d’acer i s’ubicarà al passeig del riu del parc Central

Per Laia Bautista

Les autoritats i les artistes guanyadores a l’entrega de premis al parc Central, ahir.
Les autoritats i les artistes guanyadores a l’entrega de premis al parc Central, ahir. | SFGA/JAViladot

Nerea Aixàs és la guanyadora del concurs d’idees per a la realització d’una escultura en reconeixement als voluntaris i les voluntàries d’Andorra. Així ho van anunciar en l’entrega de premis d’ahir al migdia al parc Central. Les autoritats que van donar el premi de 2.000 euros a la guanyadora del concurs van ser la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès. A l’acte, també va assistir la tercera finalista, Gemma Regada, la qual va ser guardonada amb un xec de 300 euros.

L’escultura d’Aixàs té una part d’homenatge, però també lúdica pel lloc on s’ubicarà, va assegurar l’artista, detallant que l’obra que ha volgut representar és «una peça que correspon als projectes que sustenten els voluntaris». L’artista va assenyalar que el material de l’escultura serà d’acer patinable, també conegut com a acer corten, i preveu que la dimensió de l’obra siguin de dos metres d’alçada per dos d’amplada. També va esmentar que l’obra estarà enllestida a principis de desembre i s’ubicarà a l’entrada del passeig del riu que hi ha a prop de l’aparcament comunal del parc Central.

En aquest sentit, Marsol va asseverar que «el parc Central es convertirà en una galeria d’art a l’aire lliure amb l’objectiu d’exhibir escultures dels artistes nacionals». Per aquest motiu, va assegurar que «cada any anirem adquirint aquestes peces als diferents artistes del país i les anirem ubicant al parc». En una línia similar, la cònsol major de la parròquia va anunciar que «el comú està assumint la construcció del nou centre d’art d’Andorra la Vella», espai que «ben aviat cedirem al Govern per acollir mostres i exposicions». Segons Marsol, l’obertura d’aquesta nova sala cultural hauria de coincidir amb la inauguració de l’espai gastronòmic de Philippe Shangti, l’escultura d’homenatge als voluntaris d’Aixàs i la de Judit Gaset, és a dir, la recentment comprada pel Govern per un cost de 16.000 euros.

«La solidaritat, l’altruisme i el compromís social han estat presents de forma constant en la història d’Andorra, no només en aquesta pandèmia, sinó des de ja fa molt temps» va detallar la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès, per això aquest concurs és «la idea de crear un símbol d’unió entre la persona que fa de voluntària amb l’enaltiment de la seva participació i de la seva implicació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT