Andorra cau per dos gols davant una Albània superior

Ion Rodríguez atura un penal, però no és suficient per rascar l’empat

Per David Sansaloni

Els jugadors tricolor intenten recuperar la pilota en una jugada del partit.
Els jugadors tricolor intenten recuperar la pilota en una jugada del partit. | Federació Albanesa de Futbol

La selecció nacional sub-21 va caure ahir contra Albània per 2-0 a l’Elbasan Arena en un partit que els locals van tenir dominat des del principi, i on tan sols en els primers 45 minuts van arribar fins a 12 vegades als dominis del porter tricolor Ion Rodríguez.

El partit va començar amb els locals molt capficats en el que havien de fer, i a base d’insistència i jugades a pilota parada van obligar a lluir-se Rodríguez en més d’una ocasió. Els tricolor ho van intentar, esforçant-se en les tasques defensives, però sense poder arribar amb comoditat fins a l’àrea per Angjelo Tafas, fins que en el minut Gerard Sola va cometre una falta sobre el davanter Ernest Muçi, que el mateix jugador es va encarregar de convertir i posar l’1-0 en el marcador. Amb aquest resultat es va arribar al descans, acabant amb el mateix guió que s’havia establert durant els primers minuts de la trobada.

Ja en la segona meitat, Albània va seguir posant l’esglai en les files tricolor gràcies a jugades sobretot a pilota parada. Els canvis es van succeir en ambdós combinats i quan el rellotge va marcar el minut 70 els albanesos van disposar d’una oportunitat única per eixamplar el marcador amb un penal, que va aturar amb qualitat Rodríguez a tir de Muçi, donant esperances als seus companys. Malauradament, tot i millorar una mica el seu joc, els andorrans van encaixar el 2-0 a les acaballes, el que els va deixar sense cap opció per rascar un hipotètic empat a un.