PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius de Covid-19 tornen a baixar del centenar

Salut detecta quatre positius nous i aprova una desena d’altes

Per El Periòdic

Imatge d’alguns dels primers vacunats a l’espai de la plaça dels braus.
Imatge d’alguns dels primers vacunats a l’espai de la plaça dels braus. | Govern d\'Andorra

El Ministeri de Salut va informar ahir de la detecció de quatre nous positius de Covid-19 durant les darreres 24 hores. Es tracta d’una xifra que eleva els casos totals des de l’inici de la pandèmia fins als 15.288, dels quals 97 són actius (sis menys que en la darrera jornada). Tot i això, també es registren una desena d’altes, per la qual cosa el nombre de recuperacions se situa en 15.061.

Pel que fa a la pressió hospitalària, continua havent-hi només una persona ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que la Unitat de Cures Intensives segueix lliure de pacients Covid. Pel que fa a la població escolar, 10 aules (+1) estan sota vigilància activa, tres de manera total i set parcial. Finalment, pel que fa al pla de vacunació, fins al moment ja s’han inoculat 104.727 vaccins –53.891 primeres dosis, 50.558 segones i 278 terceres–.

A escala internacional destaca el fet que Suècia, Dinamarca i Finalàndia han suspès la vacunació amb Moderna a homes menors de 30 anys per suposats efectes secundaris. L’Agència Europea del Medicament (EMA) ja va analitzar, i posteriorment afirmar que no era greu, la probabilitat de que apareguessin miocarditis i pericarditis, una inflamació del cor, entre les persones més joves immunitzades, però no ha estat fins ara que aquests governs han pres la decisió. Mentre els experts de cada país no prenguin una decisió definitiva al respecte, els afectats rebran una dosi de Pfizer. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT