PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Altra fita per a l’arbitratge al Nacional

El partit entre Andorra i Anglaterra estarà dirigit per un equip arbitral compost íntegrament per dones

Per El Periòdic

Kateryna Monzul dirigirà l'Andorra-Anglaterra.
Kateryna Monzul dirigirà l'Andorra-Anglaterra. | GETTY IMAGES

L’arbitratge en futbol segueix fent història. Aquest cap de setmana, el partit entre Andorra i Anglaterra estarà dirigit per un equip arbitral compost íntegrament per dones. Kateryna Monzul estarà assistida per Maryna Striletska i Svitlana Grushko, i l’experimentada Stephanie Frappart serà la responsable del VAR.

Monzul va dirigir al novembre de 2020 el partit de Nations League entre San Marino i Gibraltar, el primer en què l'equip arbitral principal d'un partit internacional de futbol masculí estava format per dones. En 2016 Monzul ja va fer història en convertir-se en la primera dona a dirigir una trobada de Primera Divisió d'Ucraïna, un Chornomorets Odesa-Volyn Lutsk. 

L'àrbitre principal de l'Andorra-Anglaterra ha dirigit en Mundials femenins, inclosa la final de 2015, i Eurocopes. Frappart va ser la primera dona a dirigir un partit de la Champions masculina (el Juventus-Dinamo de Kíev de l'edició de 2020-21), una trobada de la Ligue 1 i un de la fase de classificació per al Mundial masculí. També va ser la primera col·legiada a formar part de l'equip arbitral en partits de la Eurocopaa 2020.

PUBLICITAT
PUBLICITAT