PUBLICITAT

Andorra la Vella

Premi al sacrifici

Joan Verdú comença la temporada a Sölden (Àustria) en la que serà la primera Copa del Món de la FIS

Per David Sansaloni

Beauviel, Vidosa, Mas i Verdú durant la roda de premsa ahir a la seu de Crèdit Andorrà.
Beauviel, Vidosa, Mas i Verdú durant la roda de premsa ahir a la seu de Crèdit Andorrà. | EL PERIÒDIC

Joan Verdú es troba en plenes condicions, tant físiques com tècniques, i arrencarà la temporada a Sölden (Àustria) per a competir en la que serà la primera Copa del Món de la FIS i l’obertura oficial de la nova temporada 2021-2022.


Així ho va comunicar el mateix esportista, juntament amb el seu entrenador, Fred Beauviel, el director tècnic de la FAE, Roger Vidosa, i el director de màrqueting, comunicació corporativa i nous canals de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas. La primera cita competitiva a la neu pel corredor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) serà el pròxim 24 d’octubre, tot i que en un primer moment el cos tècnic de la federació no tenia previst que Verdú participés en aquesta prova. «Joan [Verdú] està perfecte, tant físicament com tècnica. Ha deixat enrere les molèsties i ha realitzat una molt bona pretemporada, on al juliol ja vam començar amb els esquís i on ha estat entrenant amb l’equip francès de Copa d’Europa», va declarar Beauviel. Per la seva part, l’esquiador va recalcar les paraules del seu entrenador i es va mostrar «molt content» d’haver pogut realitzar un període de preparació «complet per primera vegada en aquests últims anys».


El bon nivell presentat per l’andorrà durant tots els mesos preparatoris a l’estiu va fer decidir-se la FAE per inscriure l’esportista a la primera cita internacional, una vegada es va veure que les molèsties que havia arrossegat temps arrere i que li van impedir fer una temporada normal havien desaparegut per complet. «He notat molta diferència aquest any. Al maig ja vaig començar la meva preparació, quan normalment anys enrere ho havia fet molt més tard», va explicar el tricolor, mentre afegia que «Sölden no era un objectiu en el nostre calendari, però veient com ha anat l’estiu anar-hi m’aporta més coses positives que negatives».


Verdú marxarà avui per començar a preparar la competició, en una planificació que quedarà dividida en dos blocs, i quatre dies abans de viatjar cap a Sölden s’entrenarà en una pista similar «per a agafar ambient competitiu», segons va detallar el seu entrenador. Com a «prova de foc» ho va catalogar Vidosa, que al mateix temps va llençar un missatge de tranquil·litat, ja que «és segur que donarà el seu màxim i tenim molta confiança en ell». Paraules similars va utilitzar Beauviel, que en nom de tota la gent que ha estat al costat del competidor va dir que «confiem plenament en les seves capacitats i determinació».


Verdú va confirmar també que a Àustria competirà en la disciplina de gegant, tot i que podria realitzar algun entrenament de velocitat. D’altra banda, i sobre les expectatives, l’esquiador va assegurar que «vagi bé o malament a Sölden, això no canviarà tota la feina que hem fet fins ara ni em desanimarà de cara a la temporada» i, a més, es va fixar com a objectiu quedar entre els trenta millors competidors de la cita. Per primera vegada en molt de temps, l’andorrà té planejat realitzar tot el calendari referent a la Copa d’Europa, alternant en algunes cites de Copa del Món que, al cap i a la fi «és l’objectiu principal».


Finalment, i sobre la nova distribució de la FAE pel que fa als seus competidors, Verdú es va mostrar conforme, ja que amb aquest mecanisme que separa l’equip A del B «ens beneficia, perquè podem tenir els preparadors més temps, més a prop, i augmentar els beneficis pel que fa a la nostra preparació de cara a la temporada». 

 

Joan Verdú - Esquiador de la FAE

«Vagi bé o malament a Sölden, això no canviarà tota la feina que hem fet fins ara ni em desanimarà de cara a la temporada»

PUBLICITAT
PUBLICITAT