PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nou començament

La Federació Andorrana de Rugbi presenta el nou equip tècnic, amb Alieu i Barbiere al capdavant de l’absoluta

Per David Sansaloni

Els integrants al complet de la nova estructura de rugbi XV a la federació.
Els integrants al complet de la nova estructura de rugbi XV a la federació. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR), amb el seu president, Jean-Marc Flaux, al capdavant, va fer oficial el canvi a la banqueta de la selecció absoluta, on Paul Alieu i Thierry Barbiere substitueixen Josep Magallon i Peter Lucas després que aquests últims estiguessin al càrrec els darrers quatre anys.


Va ser el mateix Magallón qui va prendre la paraula en primer lloc per explicar els motius que l’han portat, juntament amb Lucas, a escollir l’opció de donar una passa al costat. Segons el ja exseleccionador, «l’aturada de poc més d’any i mig de les cites internacionals amb la selecció a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 ens ha fet perdre el pols, el ritme, i no és que es tractés d’un tema de motivació, ja que si haguéssim seguit molt probablement hauríem recuperat allò que ens falta el dia d’avui». D’altra banda, Magallón també va deixar molt clar que, tant ell com el seu company a la banqueta, «som ferms defensors de la idea que cada cos tècnic té una data de caducitat, i creiem que la nostra havia arribat».


Arran d’aquestes declaracions, Flaux va voler donar les gràcies a l’antic cos tècnic per la «gran feina que han realitzat durant tots aquests anys», mentre confirmava que «des de la federació els deixem les portes obertes perquè segueixin aportant a aquesta gran família». Fet l’acomiadament, Alieu i Barbiere van prendre la paraula per explicar les bases d’aquesta nova línia ideològica. «És un orgull per a mi poder estar aquí. Tot i que no tinc massa experiència, amb Thierry [Barbiere] crec que formem una parella molt completa», va dir Alieu, després de mostrar-se sorprès per la rapidesa de les gestions en aquest canvi. Per la seva part, Barbiere va ser contundent, i va repetir en més d’una ocasió que «l’èxit del projecte de la selecció absoluta dependrà al 100% de la qualitat que demostren els jugadors més joves», i és que a la llista de convocats hi haurà fins a nou jugadors debutants, tots ells amb edats molt primerenques.


Un altre dels anuncis fets en la tarda d’ahir va ser la presentació de Sebastian Barrera i Federico Aguiar com a seleccionadors del combinat masculí sub-18. La dupla, que coneix molt bé la base per la seva tasca al VPC i al sevens, s’encarregarà de poder formar jugadors i que aquests puguin progressar i estar preparats per fer el salt a l’absoluta.

 

Estrena de la selecció femenina

La selecció femenina absoluta de rugbi XV s’estrenarà al Principat davant la selecció de l’Arieja, en una jornada on també es veurà un partit de veterans i dels masculins. Així ho van confirmar el president de la federació i el seleccionador femení i director tècnic de la FAR, Dani Raya, que va confirmar el gran creixement que està vivint el rugbi femení. «Cada cop hi ha més fitxes, més jugadores que surten del país, i això està donant un bon rendiment a la federació i al VPC», va dir Raya, que va establir la vista en l’europeu que disputaran el 2022. Mentrestant, les tricolor seguiran jugant amistosos, a poder ser «cada vegada més exigents per preparar-nos per a la cita internacional, on hi haurà molt nivell». 

 

Paul Alieu - Seleccionador absolut

«És un orgull estar aquí. Tot i que no tinc massa experiència, amb Thierry [Barbiere] crec que formem una parella molt completa»

 

Thierry Barbiere - Seleccionador absolut

«L’èxit del projecte de la selecció absoluta dependrà al 100% de la qualitat que demostren els jugadors més joves»

 

 

L'estructura

 

EQUIP TÈCNIC RUGBY XV

 

SÈNIOR MASCULÍ

Paul Alieu 
Thierry Barbiere

 

SÈNIOR FEMENÍ
Dani Raya 

 

SUB 18
Sebas Barrera 
Fede Aguilar 

 

CONVOCATS ABSOLUTS


Peter Ambor 
Adrià Calvo 
Galdric Calvet 
Antoine Coma 
Bruno Comas 
Josep Correas 
Lluc Cunill 
Benjamin Franken 
Sam Franken 
Pau Gallardo 
Leon Laguerre 
Julien Langeard 
Tiago Macedo 
Dani Marquez 
Marc Ramírez 
Adrià Santure 
Gerard Soteras 
Mati Sa 
Conrad Tomas 
Bastien Trape 
Thibaut Trape 
Daniel Wallis 

PUBLICITAT
PUBLICITAT