PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Sito’ Español lluitarà pel títol de 2RM a Madrid

L’andorrà disputarà el ral·li de terra al volant d’un Peugeot 208 Rally 4

Per El Periòdic

Español abans de començar un dels entrenaments aquesta setmana.
Español abans de començar un dels entrenaments aquesta setmana. | FotoEsport

Àlex Sito Español i Axel Coronado, a la seva dreta, uniran esforços aquest dissabte, pilotant un Peugeot 208 Rally 4 preparat per Sandoval Racing, per a situar-se entre els més ràpids a la classificació final de la categoria 2RM del Ral·li de terra de Madrid, l’antepenúltima cita de la Copa d’Espanya de Ral·lis de l’especialitat.
Mancant tres proves perquè es defineixi el certamen, Sito està al capdavant de la classificació provisional de l’esmentada categoria, empatat a 74 punts amb Francisco Montes. Així doncs, al pilot de l’ACA Esport li queden tres finals per a incloure el seu primer títol en un palmarès que, malgrat ser curt quant al temps, ja acumula resultats molt meritoris.


Amb la possibilitat d’aconseguir l’objectiu esmentat en ment, l’equip Vall Banc va prendre la decisió de fer alguns canvis quant al calendari de final de temporada. «Hem descartat la participació en la prova del WRC de Catalunya i també ha quedat, en aquest cas en stand-by, la nostra presència al Ral·li du Var», van declarar des de l’entitat. Quant a reforçar les possibilitats d’aconseguir el títol de 2RM, les decisions preses van ser les de disputar Madrid i Pozoblanco amb un Peugeot 208 Rally 4, i a més amb un copilot amb més experiència, que en aquest cas va ser Coronado l’escollit.


Una vegada acabat el periple pel Nord d’Espanya a la recerca de noves experiències, Español va tornar a la realitat, i l’exigència més immediata era adaptar-se a una nova mecànica i al navegant que a Madrid li cantarà les notes. En el test, fet al pati d’operacions de l’equip Vall Banc (SIP Basella), es van complir les expectatives previstes. Sense cap dubte, el desplaçament a Madrid es fa amb optimisme. «No serà fàcil, però estem preparats per a afrontar el repte de continuar lluitant pel títol de 2RM, i de ben segur que donarem el màxim de nosaltres», va recalcar el pilot andorrà.


Els organitzadors de la prova de Madrid, l’Escudería Centro, ja tenen preparat un traçat de 191,64 quilòmetres, dels quals 90,26 es disputen contra el cronòmetre. En total, els equips inscrits a la prova hauran de superar vuit especials (quatre diferents). El Ral·li de terra de Madrid començarà a les 07.40 hores del dissabte a la zona d’assistència de Paracuellos del Jarama, i finalitzarà a les 18.36 hores del mateix dia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT