PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Barbiere i Alieu, nombrats nous seleccionadors tricolor

Ambdós substitueixen Josep Magallón i Peter Lucas després de quatre anys

Per El Periòdic

La selecció nacional de rugbi XV té nous seleccionadors. Thierry Barbiere i Paul Alieu agafen les regnes de l’equip en substitució de Josep Magallón i Peter Lucas, que han dirigit el combinat durant els darrers quatre anys.


Ambdós, ja exseleccionadors, han decidit fer una passa al costat de manera voluntària, però seguiran vinculats a la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), tal com va assegurar el president de la FAR, Jean-Marc Flaux. Els motius del canvi a la banqueta han sigut de caràcter personal, i res a veure amb qualsevol tema esportiu o problemes amb l’entitat. Segons Flaux, la feina que requereix dirigir la selecció nacional «és molt costosa, i quan tens família, nens petits i altres obligacions al final es fa complicat seguir al 100% al peu de canó».


La federació oferirà avui una roda de premsa en la qual estarà present el mateix Magallón, juntament amb els nous entrenadors per explicar tots els detalls sobre l’operació. Pel que fa als nouvinguts, Alieu ha sigut exjugador i expresident del VPC Andorra, per la qual cosa se situa com una persona de confiança per a la directiva de la mateixa federació. D’altra banda, Barbiere compta amb una extensa experiència al rugbi francès, i s’encarregarà de l’aspecte ofensiu de l’equip, mentre que Alieu s’encarregarà de la formació dels tres quarts.


El combinat nacional a XV s’estrenarà aquest dissabte a Turquia, on debutaran a la Conferència 2 Sud europea. Després de dos anys sense disputar cap partit a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19, la selecció tornarà a escena en el que suposa una gran notícia per a l’esport al Principat. Els partits internacionals suposen una finestra on es posa el focus sobre els determinats països que s’enfronten en aquesta mena de competicions.


En la compareixença que tindrà lloc avui, la FAR, a més d’explicar el canvi de dirigents, donarà a conèixer la llista de convocats per a aquesta cita, on es preveu que hi hagi una barreja de jugadors veterans amb d’altres de més joves. Tot i això, els seleccionadors no podran comptar amb alguns jugadors coneguts a causa d’algunes lesions que arrosseguen, com pot ser el del seleccionador femení i entrenador del VPC femení, Dani Raya, que estarà fora dels terrenys de joc al voltant d’un mes per un esquinçament als isquiotibials de la cama dreta que es va fer amb el VPC. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT