PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Salut detecta quatre casos nous i la xifra d’actius baixa del centenar

Espanya podria administrar una tercera dosi coincidint amb la campanya de la grip

Per El Periòdic

Dues infermeres preparen vacunes contra la Covid-19.
Dues infermeres preparen vacunes contra la Covid-19. | SFGA

El Govern va informar ahir que en les últimes 24 hores s’han detectat quatre casos nous de coronavirus, amb la qual cosa el nombre total de positius des de l’inici de la pandèmia al país se situa en 15.271 i les altes en 15.043, mentre que les defuncions es mantenen estables en 130. A més, si ara fa uns dies que se superava el centenar de casos actius, aquest dimarts n’eren 98. Cal destacar, però, que entre els casos actius hi ha una persona que resta ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa a la població escolar, hi ha 11 aules sota vigilància activa (les mateixes que dilluns)  –quatre total i set parcial– i nou en vigilància passiva.

Finalment, des de l’inici del pla de vacunació s’han administrat 104.664 vacunes –53.858 primeres dosis, 50.550 segones i 256 terceres–.

Tanmateix, cal destacar que l’Agència Europea del Medicament (EMA) ha autoritzat administrar una tercera dosi de reforç de Pfizer als majors de 18 anys sis mesos després de rebre la pauta completa. Tot això, l’ens va avançar que seran els països els que hauran de prendre la seva pròpia decisió, de manera que caldrà esperar a que cada Estat es pronunciï. En aquest sentit, tant Espanya com França ho estan estudiant, però des del país veí del sud ja s’ha avançat que la nova inoculació es podria fer coincidir amb la campanya de la grip. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT