PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una norantena de participants en la sisena edició del projecte Tàndem

El programa té com a objectiu implicar-los en projectes innovadors

Per El Periòdic

El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, durant la roda de premsa d’ahir.
El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, durant la roda de premsa d’ahir. | ANA/ L.G.

La sisena edició del projecte Tàndem comptarà amb la participació d’un total de 91 alumnes de formació professional. Així ho van informar ahir en roda de premsa el ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que van indicar que aquesta serà l’edició en la qual participaran més estudiants, un fet que demostra que la iniciativa està «totalment consolidada al país». Al programa, que té per objectiu implicar la comunitat educativa amb projectes innovadors que es desenvolupin en empreses nacionals i potenciar el talent dels joves, també hi participaran un total de 12 docents dels centres formatius i tres companyies d’Andorra: Abast Global, Daguisa Hotels i FEDA.


El titular de la cartera d’Economia va manifestar que la voluntat del programa és «aproximar els alumnes de formació professional al món de l’emprenedoria i la innovació», tot incentivant la seva capacitat d’anàlisi i de treball en les diferents fases que té Tàndem. «Permet als alumnes participar en totes les fases de la innovació, des de la creació fins a presentació del projecte», va declarar.
Vilarrubla va destacar que des del ministeri s‘han mostrat molt satisfets del projecte perquè «respon a moltes de les nostres ambicions que tenim a dins el món educatiu», i destacant que «els reptes que ens proposen amb Tàndem van en consonància amb els valors que volem treballar i que estan vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible». Així doncs, en referència a les qüestions que tractaran els estudiants en cada una de les empreses, Gallardo va explicar que Abast Global abordarà l’atracció, el retorn i la retenció del talent a Andorra,l’empresa Daguisa Hotels, en el marc del projecte Think Be Green, buscarà solucions per eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera i, per cloure, FEDA estudiarà la manera de fomentar hàbits saludables entre els treballadors de la parapública.


D’altra banda, la ministra Vilarrubla va recordar que aquest octubre també es durà a terme la repesca de la prova oficial de batxillerat professional per aquells alumnes que vulguin millorar la qualificació que van obtenir a l’examen oficial en primera convocatòria i també per aquells que van suspendre l’avaluació. En aquest sentit, la titular de la cartera d’Educació va justificar la repetició de l’examen d’accés a la universitat per «no crear diferències» entre els alumnes del batxillerat professional i el general, els quals ja disposen de la possibilitat de poder presentar-se a una segona convocatòria. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT