PUBLICITAT

Bartolomé justifica la desinformació dels socis per l'absència voluntària a les reunions

  • Assegura que es van oferir els resultats de l'auditoria; mentre que els privats el contradiuen
C. G. / E.A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartolomé, ahir. Foto: ANA / J. A. G.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va respondre ahir als socis privats de CTRASA, Cespa i Novergie, en relació a la seva crítica per no haver pogut accedir als resultats de l'auditoria. Bartolomé va assegurar ahir que si els socis privats no coneixien el contingut de l'informe es deu a la seva absència voluntària a les convocatòries de reunions i dels Consells d'Administració de la societat.

En paraules del portaveu, tots els els socis implicats «estan en el seu dret de rebre aquesta informació, altra cosa és que no es presentin i després la reclamin». El ministre va voler fer un paral·lelisme d'aquestes crítiques i absències amb les acusacions de l'oposició per la manca de transparència en relació a l'acord monetari i la plantada dels consellers al cap de Govern en la sessió informativa al Consell General.

Bartolomé va informar, a més, que Cespa i Novergie es van reunir fa unes setmanes amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i amb el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, on «ja van tenir oportunitat de conèixer les conclusions i la posició del Govern» respecte a l'auditoria.

En resposta a aquestes declaracions, fonts dels socis minoritaris de CTRASA van exposar ahir a l'ANA que la reunió a la qual es refereix el portaveu és del passat mes d'octubre i prèvia al consell d'administració que havia de formular els comptes del 2009. És a dir, que encara no s'havia efectuat l'auditoria. Tampoc en els Consells d'Administració celebrats fins ara el Govern disposava dels resultats de l'informe.

Paral·lelament, els socis minoritaris van recordar que van reclamar una demanda d'informació el passat divendres 14, mitjançant un burofax a l'atenció del president del Consell d'Administració. Fins ahir al matí no van rebre resposta, a través d'un altre burofax que portava data del dilluns 17, on el president informava que no disposa de l'auditoria però que si el Govern li transmet, serà a la propera reunió del consell d'administració del dia 3 de febrer on els facilitarà als socis privats la documentació.

Pel que fa a la demanda de CR també sol·licitant el contingut de l'auditoria, Bartolomé va indicar que ja ha estat enviada, concretament al conseller de l'oposició que havia requerit formalment la informació al respecte, el conseller reformista Amadeu Rossell. El portaveu va assegurar que se li va trametre aquest dimarts, un cop la va sol·licitar, com és el procediment habitual.

Rossell va informar ahir que no va rebre la informació fins ahir a la tarda, i que per tant físicament l'ha rebuda vint-i-quatre hores després del registre d'entrada a Sindicatura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT