PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un ingressat a l’hospital i 25 casos nous el cap de setmana

Finlàndia és el primer país de la UE en vacunar els animals, amb el finançament de la indústria pelletera

Per El Periòdic

Una infermera vacuna un jove.
Una infermera vacuna un jove. | Twitter / SAAS

El Ministeri de Salut va informar ahir que hi ha una persona ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per la Covid-19. En l’actualització sanitària, es van notificar fins a 25 nous positius de coronavirus que fan pujar la xifra total des de l’inici de la pandèmia a 15.267. A més, durant el cap de setmana es van donar 22 altes, que en total ja sumen 15.032. Així, els casos actius en aquests moments es mantenen per sobre del centenar, concretament es troben en 105. Pel que fa a la població escolar, hi ha 11 aules sota vigilància activa (dues més que divendres), quatre en total i set en parcial. D’altra banda, també hi ha nou aules sota vigilància activa. Finalment, des de l’inici del pla de vacunació s’han administrat 104.664 vacunes –53.858 primeres dosis, 50.550 segones i 256 terceres–.

A escala mundial, destaca el fet que el Comitè Nobel va obviar la recerca sobre la Covid i va decidir distingir ahir el nord-americà David Julius i el libanoamericà Ardem Patapoutian, guardonats per haver descobert com sorgeixen i es transmeten els impulsos nerviosos que ens permeten processar aquestes sensacions. D’aquesta forma es donava un veredicte ben diferent del que preveien la majoria d’apostes, que s’inclinaven per la recerca que ha dut a obtenir vacunes d’ARNm i, concretament, contra la Covid. 

Així mateix, Finlàndia començarà a vacunar tots els visons del país contra el coronavirus. Les autoritats veterinàries han donat una autorització temporal per a una vacuna experimental desenvolupada a la universitat de Hèlsinki. Es creu que són els únics animals que poden transmetre el coronavirus als humans. «La indústria de la pell finlandesa serà la primera de la Unió Europea a vacunar els animals», amb mig milió de dosis d’un preparat anomenat FurcoVac, finançat per la indústria pelletera, segons va dir la directora general de l’associació de criadors Fifur, Marja Tiura. L’objectiu és prevenir l’aparició de virus a les granges i contribuir així a la salut de la població. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT