PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern beca un total de 51 esportistes amb les ajudes ARA

L’Executiu destina 291.456 euros al projecte, dels 317.426 atorgats el cicle passat

Per El Periòdic

Riva i Ruiz durant la presentació del 16è cicle de beques ARA.
Riva i Ruiz durant la presentació del 16è cicle de beques ARA. | EL PERIÒDIC

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van comparèixer ahir per explicar el 16è cicle de beques del programa d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA). El programa d’aquest any beca a un total de 51 esportistes amb una dotació econòmica total de 291.456 euros, unes xifres inferiors a les de l’any passat, marcades sobretot per la retirada de dos esportistes inclosos al programa Elit, com són Mimi Gutiérrez i Lluís Marín. El programa, segons va explicar Riva, busca «potenciar l’esport d’elit al país, complementar els programes federatius per oferir les eines necessàries a l’esportista per millorar el seu rendiment, motivar als esportistes perquè desenvolupin el seu màxim nivell i fer un reconeixement a l’esportista per la seva aportació a la societat andorrana». 


Pel que fa als criteris d’atorgament de les beques, Riva va explicar que el ministeri «treballa en el desenvolupament d’uns objectius més treballats i adoptats per a cada esport». A més a més, també va recordar que el Govern ja està desenvolupant i dotant el Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO) perquè sigui «l’espai de referència i creixement esportiu integral per als esportistes del país». Durant el 2021 s’han millorat les instal·lacions esportives del centre amb l’habilitació d’un nou gimnàs i s’han ampliat els serveis amb assessorament nutricional per a la preparació física i menjador.


Finalment, Ruiz va voler recordar que la dotació econòmica total no inclou la previsió de les beques corresponents als esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme, a l’espera que acabin la temporada de competicions (finals d’octubre). Les beques ARA, que compten amb un total de quatre programes, han quedat repartides de la següent manera pel que fa al nombre d’esportistes: programa Joves Promeses (11 esportistes), Promeses (31 esportistes), Plans Especials (sis esportistes), i Elit (tres esportistes). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT