PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Segona posició per a Vinyes i Mercader a Portugal

El Ral·ly Serras de Fafe e Felgueiras permet a la dupla seguir puntuant a l’ERC2

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader durant el Ral·ly Serras de Fafe e Felgueiras a Portugal.
Vinyes-Mercader durant el Ral·ly Serras de Fafe e Felgueiras a Portugal. | FotoEsport

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S) van completar en segona posició de la categoria ERC2 un Ral·li Serras de Fafe e Felgueiras que l’escuderia va catalogar de «dantesc», sobretot la primera etapa, i que va posar punt final als terrenys de terra en aquest certamen europeu. El triomf no se li va escapar a l’equip Suzuki Ibèrica, Javier Pardo-Adrián Pérez, que van aconseguir pujar al graó més alt del podi, confirmant d’aquesta manera el doblet de l’equip espanyol i el triplet per a Suzuki, ja que el tercer lloc va ser per a l’equip rus Feofanov-Kokins pilotant un Swift de la marca japonesa.


La primera secció va arrencar amb bon feeling per a l’andorrà, que fins i tot va aconseguir el scartch en la tercera especial del dia (Agra-Zebral). Van entrar en el primer parc tancat d’aquesta primera etapa, una vegada finalitzat el bucle de quatre especials, en segona posició, a cinc segons dels seus companys, Pardo-Pérez, que ja lideraven la carrera en aquells moments. En la continuació tot es va complicar, dues punxades els van allunyar de la primera posició de l’ERC2 i a partir d’aquests instants l’objectiu va passar a ser completar l’etapa amb el Swift en les millors condicions i assegurar la segona posició en la provisional.


La segona etapa es va iniciar amb el mateix guió del dia anterior, i en la tercera especial va abandonar l’incisiu pilot francès Víctor Cartier. A partir d’aquest instant Vinyes ja no va tenir la inquietud de mirar cap endarrere, però el pilot del Suzuki tampoc es va deslliurar del tot dels problemes, ja que va punxar en la primera passada per Lameirinha, encara que aquesta vegada el contratemps només li va costar la perduda de 30 segons. Sense problemes fins al final, la lluita per l’ERC2 segueix en peus.


«Estic molt content per la segona posició, que ens permet continuar escalant alguna posició en la provisional», va declarar el pilot tricolor en acabar la jornada. La pròxima cita de la dupla serà a Hongria, l’últim cap de setmana d’octubre, i penúltima del calendari de l’ERC 2021. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT