PUBLICITAT

Andorra la Vella

No se salva ningú

Aixàs es mostra decebut amb la situació i imatge del club en aquest inici i assegura que hi haurà canvis al vestidor

Per David Sansaloni

Ibon Navarro a la banqueta amb alguns jugadors del MoraBanc en el partit que els va enfrontar al Reial Madrid al Poliesportiu.
Ibon Navarro a la banqueta amb alguns jugadors del MoraBanc en el partit que els va enfrontar al Reial Madrid al Poliesportiu. | BCA

El que va començar sent una roda de premsa com qualsevol altra, inclús amb aspectes positius pel que fa a l’aficionat i el pròxim enfrontament al Poliesportiu davant el Gran Canària, va acabar sent un bany de realitat sobre la negativa situació que travessa el club en aquest inici de temporada.


El MoraBanc no ha guanyat cap partit d’aquesta campanya ACB 2021-2022, i ja van quatre derrotes seguides. El més preocupant no és que els tricolor no hagin pogut treure un resultat positiu fins al moment, sinó la poca competitivitat que estan mostrant. És aquest aspecte en el qual més va incidir el seu president, Gorka Aixàs, ahir al matí. «No hem tingut opcions de competir en cap dels partits que hem jugat, i això és el que més mal fa», va dir Aixàs, mentre afegia que «necessitem recuperar la sensació de lluita abans de començar a guanyar, perquè dubto que guanyem sense abans passar per aquest pas».


En ser preguntat per les coses que havia de canviar el conjunt per poder optar a aquesta situació, el president va ser clar: «Hem de canviar peces». El mandatari va posar el focus en «jugadors que, i hem de ser honestos, no estan al nivell que nosaltres pensàvem que estarien», i va assegurar que «hi haurà baixes». Arran d’aquesta confirmació, Aixàs va dir que no se sabrà quan es produiran aquests canvis, ja que l’estructura econòmica de l’equip no permet «canviar algú avui i portar algú nou demà. No sabem si es produiran avui, demà, la setmana vinent o quan, però n’hi haurà segur». La direcció tècnica, amb el general manager, Francesc Solana, al capdavant, començarà a barallar diferents opcions de mercat, que hauran de negociar i buscar les millors opcions per intentar reflotar la situació.


Tenint en compte la delicadesa i el poc temps de maniobra que es té per capgirar una situació que sembla insostenible, altra afirmació categòrica d’Aixàs va venir arran de la manera en què es procedirà. «No és necessari que vingui algun fitxatge abans de fer marxar algú», va recalcar el president del MoraBanc, mentre apuntava que amb el que està més descontent és que «el que estem veient no és el nostre equip i no és la manera amb què el Bàsquet Club Andorra ha de competir. No és el que hem de ser ni el que hem sigut sempre».


Al projecte se li ha acabat el temps, i tot i els intents d’Ibon Navarro per cohesionar l’equip no ha sortit finalment el resultat esperat. «Hem de canviar ja. Quan tornem a ser el que som, segurament tornarem a guanyar, però avui dia no som el que volem ser i això per a mi té poca discussió», va manifestar Aixàs, que també es va pronunciar sobre la confiança que es pugui seguir tenint amb Navarro. «Està preocupat [Ibon Navarro] perquè hi ha coses que estem fent que no es poden repetir», va dir el mandatari, que va afegir que l’entrenador té «molta feina al davant i des del club també la tenim per oferir-li les eines necessàries per a canviar el rumb, i és el primer que farem».


Amb aquestes declaracions està clar que hi haurà molt de moviment a les oficines del MoraBanc i, de la mateixa manera, al vestidor, i més tenint en compte que «no hi ha ningú que se n’escapi» de la situació, que dona a entendre que ja no sols els jugadors nous estan en el focus, sinó també figures que han estat importants en el vestidor durant els darrers anys. «Tenim millor equip que l’any passat, però pel que sigui no ho estem veient, i ens ha sorprès molt», va finalitzar Aixàs, que va recalcar que se segueix mantenint la confiança en l’entrenador i que s’ha començat a treballar per donar-li «eines». 

 

Les claus

 

Imatge: El que més preocupa ja no és sols que l’equip no guanyi, sinó que no hagi tingut opcions en cap dels partits.

Sentenciats: Les paraulas d’Aixàs deixen entreveure que ja hi ha jugadors sentenciats, i que no tardaran en sortir del club.

Intocables: Semblava que el focus estigués sols en les cares noves, però ningú se salva de la situació i cap jugador és intocable.

 

 

El Poliesportiu, al 80% a partir d’aquest cap de setmana

33 El MoraBanc va confirmar que l’aforament del Poliesportiu augmentarà fins al 80% a partir d’aquest cap de setmana, per al partit que els enfrontarà a l’Herbalife Gran Canària. Tot i que des del Govern li han permès al club arribar fins al 100%, des de l’entitat esportiva han decidit deixar-ho en el 80% «per ser fidels al que està fixat actualment a l’ACB». Tanmateix, aquesta decisió permet que tots els abonats de l’equip puguin recuperar el seu seient, tornant a la mateixa situació que es tenia durant la temporada 2019-2020. Això sí, el protocol torna a canviar, i per poder entrar als partits farà falta acreditar l’estat de vacunació de la persona (a partir dels 16 anys). S’aboleix la distància de seguretat i també l’ús obligatori de la mascareta FFP2.

PUBLICITAT
PUBLICITAT