PUBLICITAT

Els pares de la Constitució celebren el tradicional sopar

Els exconsellers volen deixar clar el paper que va tenir el Consell en l’impuls del text

Per El Periòdic

Els pares de la Constitució que van participar al darrer sopar, que va tenir lloc divendres a l’hotel Hermitage.
Els pares de la Constitució que van participar al darrer sopar, que va tenir lloc divendres a l’hotel Hermitage. | EL PERIÒDIC

Els anomenats pares de la Constitució van tornar a celebrar, un any més, el seu tradicional sopar, en aquesta ocasió, divendres passat, a l’Hotel Hermitage de Soldeu. Com en anteriors ocasions, la trobada va servir per comentar els principals temes de l’actualitat política que afecten el país i aquesta vegada es va debatre molt sobretot pel que fa a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), fonamental per al futur d’Andorra. A més, es va posar de manifest durant la reunio una qüestió que preocupa al conjunt d’integrants de la comissió, com és el fet que des d’algunes instàncies s’estigui menysvalorant el paper que van tenir els representants del poble, és a dir, els consellers generals, en l’elaboracio de la Constitució. 
I és que si una cosa tenen clara tots els membres de la comissió és que, més enllà de la tasca que es pugui atribuir als coprínceps, va ser el poble el que va tenir un paper decisiu en el procés que va culminar amb un referèndum el 14 de març  de l’any 1993. Per aquesta raó durant el sopar es va acordar fins i tot l’elaboració d’una nota informativa amb l’objectiu d’explicar  la funció que va correspondre a cadascuna de les tres institucions (els coprínceps francès i episcopal i el Consell General) que van intervenir en l’elaboració de la Carta Magna. 
Entre els assistents al sopar  de divendres hi va haver Maria Reig, Jordi Farràs (síndic general),  Jaume Bartumeu, Albert Gelabert, Ladislau Baró, Miquel Aleix i Josep Marsal (subsíndic general), que van formar part de la comissió constituent, encarregada de l’elaboracio i la negociació de la Constitució, i Joan Santamaria i Jordi Areny, membres de la comissió permanent. La Constitució, que equiparava finalment Andorra a la resta dels països europeus.  es va redacatar en una comissió tripartida formada pel Consell General i els representants dels coprínceps. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT