Recompensa al mèrit

L’FC Andorra aconsegueix els tres punts després de vèncer el Nàstic sota la intensa pluja a l’Estadi Nacional

Per David Sansaloni

Héctor Hevel a punt de realitzar el tir que suposaria l’1-0 per a l’FC Andorra davant el Nàstic de Tarragona. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va aconseguir, a la fi, els tres punts que tant necessitava. Els tricolor van vèncer el Nàstic a l’Estadi Nacional per 2-0 gràcies a un bon gol d’Hector Hevel i un altre d’Enri en un duel marcat per al pluja.

La novetat principal que va incloure ahir sobre la gespa l’entrenador tricolor, Eder Sarabia, va ser la formació defensiva, que es va caracteritzar per comptar amb tres centrals i dos carrilers, una estratègia més ofensiva que va permetre a l’equip obrir més el camp i atacar per les dues bandes. Amb Vilanova en la posició més central i González i Pastor acompanyant-lo en ambdós costats, Altimira i Eudald van estar més enfocats en intentar transitar cap a algun dels dos davanters.
El duel va començar amb molta intensitat, per part dels dos conjunts, i tant va ser així que tan sols van fer falta cinc minuts per a que l’àrbitre mostrés la primera targeta groga, en aquest cas al defensa del Nàstic, Pol Domingo. Les primeres aproximacions van arribar de la mà dels homes de Raül Agné, amb una centrada de Bonilla que va creuar l’area defensada per Nico Ratti i que no va trobar rematador. No obstant això, el Nàstic va seguir apretant els locals amb jugades a pilota parada, però la més clara va venir als 17 minuts, quan Aythami va rebre sol dins l’area, pero milacurosament el xut va sortir massa desviat.

Pel que fa als tricolor, l’equip va intentar combinar amb rapidesa, aprofitant l’estat de la gespa, mullada per la intensa pluja que va caure durant els primers instants a l’Estadi Nacional. Carlos Martínez va alçar-se com l’home de referència, baixant fins a gairebé el migcamp per intentar començar jugades de perill. Va ser als 20 minuts quan una paret perfecta va deixar en bona posició Héctor Hevel, però Quintanilla va estar molt atent per rebutjar la pilota al córner. Va ser el mateix Carlos Martínez qui va tenir una de les més clares de la primera meitat, on una passada d’Eudald Vergés va col·locar el davanter cara a cara amb Manu García, però el control va marxar una mica llarg, impedint un bon colpejo de la pilota per al català. I si aquesta ocasió va arribar per bada esquerra, pocs minuts després va ocórrer el mateix per l’altra línia, quan Altimira va penjar una centrada que Sergio Molina va intentar rematar de manera massa forçada.

Pel que fa als tricolor, l’equip va intentar combinar amb rapidesa, aprofitant l’estat de la gespa, mullada per la intensa pluja que va caure durant els primers instants a l’Estadi Nacional. Carlos Martínez va alçar-se com l’home de referència, baixant fins a gairebé el migcamp per intentar començar jugades de perill. Va ser als 20 minuts quan una paret perfecta va deixar en bona posició Héctor Hevel, però Quintanilla va estar molt atent per rebutjar la pilota al córner. Va ser el mateix Carlos Martínez qui va tenir una de les més clares de la primera meitat, on una passada d’Eudald Vergés va col·locar el davanter cara a cara amb Manu Garcia, però el control va marxar una mica llarg, impedint un bon colpeig de la pilota per al català. I si aquesta ocasió va arribar per bada esquerra, pocs minuts després va ocórrer el mateix per l’altra línia, quan Altimira va penjar una centrada que Sergio Molina va intentar rematar de manera massa forçada.

Ja en el segon temps, i ara sí, va arribar l’alegria a l’Estadi Nacional. Sergio Molina va rebre la pilota des de la defensa i va buscar Héctor Hevel, que després d’una bona conducció va xutar amb cama esquerra des de fora de l’àrea per establir l’1-0 al marcador. Un tir potent al qual Garcia no va poder reaccionar a temps. A partir d’aquest moment, els andorrans van desplegar el seu joc amb major comoditat, combinant amb velocitat i desesperant el rival. Carlos Martínez també la va tenir clara quan corria el minut 60, però el seu xut va estrallar-se, de nou, al pal. Els darrers 10 minuts van ser un petit calvari per als de Sarabia, però una bona defició d’Enri en una jugada en solitari arran d’una treta de banda de Vergés va sentenciar el partit i va portar la tranquilitat a l’afició tricolor que es va desplaçar ahir a l’estadi. Punts vitals per a l’FC Andorra que li serveixen per reafirmar el bon joc que estaven plantejant des de l’inici del campionat.

El vestidor

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

Eder Sarabia es va mostrar molt satisfet amb la feina que van realitzar els seus homes ahir davant el Nàstic de Tarragona. «Teníem moltes ganes de victòria, per tot el que havíem proposat fins ara i que per falta d’efectivitat i per alguns detalls no havíem pogut aconseguir», va declarar el tècnic basc. L’entrenador tricolor també va fer referència a la solidesa i el domini que van mostrar els seus a la gespa de l’Estadi Nacional, explicant que «no he vist cap ocasió en la qual Nico [Ratti] hagi hagut d’intervenir de manera providencial, i crec que hem fet un partit descomunal davant un increïble rival». Fins a dos tirs al pal va registrar ahir l’FC Andorra, ambdós de Carlos Martínez, que no va poder finalitzar el duel amb el premi del gol. Sobre aquestes jugades també va mostrar la seva opinió Sarabia, que va dir que «en aquests tipus de jugades es quan penses que al final se t’escaparà el partit, però en aquest cas hem estat molt segur en tot moment del joc que volíem proposar i hem sigut fidels fins al final».