PUBLICITAT

Més de 170 persones es 'mouen per la seva salut' a Ordino 

El comú posa en relleu el vessant solidària de la marxa

Per El Periòdic

Participants a la marxa popular a Ordino.ANA/M.F.
Participants a la marxa popular a Ordino.ANA/M.F.

 

Més de 170 persones s'han sumat a Ordino a la crida de la campanya 'Mou-te per la teva salut' i han pres part en la marxa popular. A les onze en punt de dissabte es donava el tret de sortida d'un recorregut que ha arrencat al davant del centre esportiu (CEO) i que ha anat fins a Sornàs pel camí ral, per tornar després cap al poble d'Ordino i Segudet.

El conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, ha destacat que Ordino, com totes les parròquies, ha buscat un recorregut "que fos planer" i que estigués al voltant dels tres quilòmetres. Un cop s'arribava al poble, aquells que ho volguessin ja podien tornar cap al CEO després d'haver completat 2,8 quilòmetres i aquells altres que "es veien amb cor" han fet una "variant" fins a Segudet i de tornada cap al centre esportiu, fent d'aquesta manera un recorregut de 3,2 quilòmetres.

Serracanta ha destacat que s'hagi optat per fer aquesta marxa popular a totes les parròquies és "una bona fórmula" i ha incidit en el vessant popular, amb la qual cosa hi ha pogut prendre part "des de nens amb cotxet, nens petits, gent d'edat mitjana i padrins", és a dir, persones de totes les edats. En aquest sentit, ha destacat que per això s'ha optat per un camí fàcil de recórrer i que a més mostrés "una part del camí ral". També ha posat en relleu el vessant solidària de la marxa, ja que un euro de la inscripció va destinat a les associacions.

El conseller d'Esports ordinenc també ha subratllat que després de la pandèmia, que ha obligat les persones a romandre a casa, i en un moment en què encara hi ha "una mica de restriccions per accedir als centres esportius" aquest esdeveniment "demostra que no necessàriament s'ha d'anar a un centre esportiu, a un lloc tancat, sinó que podem fer esport a l'aire lliure i que a més a més moure's va bé per tots".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT