PUBLICITAT

La reducció al Comú d'Ordino, pendent d'un recurs d'alçada

  • La cònsol menor creu que tot depèn de com s'interpreti la Llei 28/2007
E. A.
ORDINO

Periodic
La sessió de Consell de Comú del 28 de desembre passat Foto: ANA / N. M.

La reducció del nombre de consellers del Comú d'Ordino està pendent de la resolució d'un recurs d'alçada en contra de l'acord que es va prendre en sessió de Consell el passat 28 de desembre. Des de la majoria comunal, s'insisteix que la mesura es va plantejar per motius econòmics, amb la voluntat de retallar les despeses comunals, i que tot depèn ara de com s'interpreti la llei. De fet, la Llei 28/2007, de modificació de la Llei del règim electoral i del referèndum, estableix que l'acord s'ha d'adoptar «amb un any d'antelació a la celebració de les eleccions comunals següents» i resulta que les pròximes comunals tindran lloc, com a molt tard, el 20 de desembre d'aquest any, és a dir, quan encara no haurà passat un any de la decisió del Consell de Comú .

La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va reconèixer ahir, en declaracions a aquest rotatiu, que tot depèn ara de com s'interpreti la llei. «Si aquest acord l'haguéssim pres un mes abans, no hi hauria hagut cap problema», va afirmar Naudí. En qualsevol cas, el propi text de l'acord aprovat pel Comú cita l'article 60.2 de la Llei 28/2007, que en aquest sentit és prou explícit.

Segons Naudí, «si el recurs tira endavant i no es pot fer la reducció a partir de les properes comunals, s'haurà de deixar per a les següents». El que no està clar és si el decret comunal de 28 de desembre pot arribar a quedar íntegrament sense efecte, tenint en compte que el text conté un article únic que recull, en la seva formulació, que la reducció del nombre de consellers «podrà ser efectiva en les properes eleccions comunals».

El recurs s'ha interposat davant del Govern, que haurà de resoldre la qüestió abans de tres mesos o optar pel silenci administratiu i donar peu aleshores a la via contenciosa. La cònsol menor d'Ordino va lamentar que s'hagi arribat aquí –«ara es complica tot»–, però entén que s'haurà d'acatar el que es dictamini. En realitat, Naudí es va referir a «allò que determinaran els batlles», tot i que, de moment, la qüestió encara no ha arribat a la Batllia.

El decret de reducció del nombre de consellers, de 10 a 12, es va aprovar amb els vots de la majoria comunal i dels dos consellers de l'Alternativa. Val a dir que aquests dos vots van ser clau, ja que per tirar endavant la modificació del Consell de Comú és necessari que aquesta sigui aprovada per dues terceres parts dels seus membres. Aquell dia faltava un conseller de l'ACO, de manera que aquest grup no sumava els vuit vots necessaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT